Keresés ebben a blogban

2013. január 27., vasárnap

Churros,a spanyol fánk

A Churros egy nagyon népszerű spanyol fánk,amely alapja egy égetett tészta,amit csillagcsöves habzsákból nyomnak forró olajba.
Az eredeti spanyol receptben tej helyett vizet olvastam,valamint tojás és vaj nélkül készítik.Én most a januári Good Food magazinból vettem a receptet.Ez a recept más,de az eredeti spanyolt is el fogom majd készíteni.

Az előző hétvégén készítettem.Kétféle csillagcsővel nyomtam ki a hosszú fánkokat.Nagyon gyorsan elkészült és tényleg nagyon finom.Olvasztott csokiba mártva és porcukros fahéjjal megszórva is fenséges ebéd utáni desszert...


Churros, a spanyol fánk

Hozzávalók:

- 250ml tej
- 50g vaj
- 20g cukor
- 150g liszt
- csipet só
- 5 egész tojás
- étolaj a sütéshez

Továbbá:

- porcukros fahéj
- olvasztott étcsoki

A tejet a vajjal és a cukorral felforraljuk,majd a lisztet és a sót beleszórjuk.Pár percig állandó kavarás mellett főzzük,illetve égessük. Hűtsük ki és csak ezután adjuk hozzá a tojásokat egyenként.Én elektromos habverőt használtam.Szép sima tésztává keverjük.Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát és forró étolajba nyomjunk hosszú rudakat. Amikor barnás kezd lenni az alsó része a fánkoknak,villával óvatosan fordítsuk meg,majd amikor a másik oldal is készre sült,szedjük ki papírtörlőre.
Később szórjuk meg a porcukros fahéjjal vagy olvasztott csokival kínáljuk.

Jó étvágyat!










2 megjegyzés:

  1. Finom lehet... és szép is !

    VálaszTörlés
  2. Egyszer láttam egy hasonló fánk készítést, még régebben Stahl konyhájában. Gyerekek nagyon élveznék:))

    VálaszTörlés