Keresés ebben a blogban

2014. december 20., szombat

Paleo marcipán bonbon áfonyával

Isteni finom bonbon saját készítésű paleo marcipánnal. Tökéletes gasztroajándék karácsonyra.
Nagyításhoz katt a képekre!



Paleo marcipán bonbon áfonyával

Hozzávalók:

- 1,2 liter mandulaszirom ( szeletelt mandula )
- 4 ek. nyírfaporcukor
- 3 ek xilit/eritrit
- kb.2 dl víz
- 1 kiskanál keserű mandulaaroma
- 200g 70%-os kakaótartalmú étcsoki 
- 3 ek. kókuszzsír
- aszalt vörösáfonya a díszítéshez

A mandulát ledaráljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot. A 3 ek. xilitet/eritritet a vízzel sziruposra melegítjük. Ezt és a mandulaaromát hozzákeverjük a száraz anyagokhoz. Simára keverjük ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ( közepes méretű ) kenjük egyforma vastagra a masszát. Hagyjuk hűlni, majd egy napot a hűtőben pihenni. Másnap a tepsiből a sütőpapírral együtt kiemeljük a marcipánmasszát. Nagyjából egyforma méretű kockákra vágjuk és újra hideg helyre tegyük. A csokit a kókuszzsírral vízgőz felett megolvasztjuk. Ezzel vonjuk be a marcipánkockákat. Mielőtt rászáradna a csoki, feldíszítjük az áfonyával.
Hűvös helyen hagyjuk megszáradni. A lelógó csoki darabokat éles késsel levághatjuk a bonbonokról.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése