Keresés ebben a blogban

2015. december 13., vasárnap

Gesztenyés-áfonyás csirkemelltekercs brokkolis sütőtökraguval ( paleo )


Gesztenyés-áfonyás csirkemelltekercs brokkolis sütőtökraguval

Hozzávalók 6 főre:

- 4 db csirkemellfilé kiklopfolva
- 300 g Maroni főtt natúr gesztenye
- 100 ml mandulatej
- késhegynyi őrölt fahéj
- Himalája só
- bors
- egy marék áfonya
- egy kanál aprított petrezselyemzöld
- 4 szelet pármai sonka
- olívaolaj

A körethez:

- egy közepes méretű sonkatök húsa felkockázva
- 1 fej brokkoli
- só,bors, garam masala fűszerkeverék
- olívaolaj
- 100 ml mandulatej

A gesztenyét a fűszerekkel, a petrezselyemmel és a mandulatejjel összeturmixoljuk. Az áfonyát felaprítjuk és belekeverjük a gesztenyemasszába. Négy felé osztjuk és a kiterített csirkemellekre kenjük. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük. Betekerjük sonkával és olívaolajjal kikent tűzálló tálba,vagy tepsibe helyezve megsütjük kb. egy óra alatt.Tálaláskor szeleteljük.
A raguhoz a brokkolit rózsákra szedjük és megmossuk. A sonkatököt felkockázzuk. Fűszerezzük és olajon elkezdjük párolni. Amikor kezd a zöldségek leve elfőni, hozzáadjuk a mandulatejet. Puhára pároljuk.
A csirkemelltekercsekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése