Keresés ebben a blogban

2015. december 23., szerda

Paleo zserbó

Nagy kedvencem a zserbó és volt szerencsém már paleo változatban is kóstolni. De készíteni még csak most jutott rá időm. Egy saját verziót találtam ki. Számomra ez az idei karácsony slágere :)  Íme:


Paleo zserbó

Hozzávalók 16 darabhoz:

- 10 dkg kókuszliszt 
- 22 dkg mandulaliszt
- 6 dkg eritrit
- 2 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi őrölt fahéj
- késhegynyi Bourbon vanília
- 8 dkg kókusztejszín
- 6 evőkanél kókuszolaj

A töltelékhez:

- 200g darált dió
- 12 dkg őrölt eritrit
- cukormentes sárgabarack lekvár

A tetejére:
- 15 dkg olvasztott paleo csokoládé
- 3 ek. paleo olaj( kókusz/ét )

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Egy kisméretű tepsit kikenünk kókuszzsírral. Az első tésztát két sütőpapír között tepsi nagyságúra nyújtjuk ki. Ha elszakadna, akkor darabonként nyomkodjuk a tepsi aljára. Megkenjük lekvárral alaposan. Erre szórjuk a cukros dió felét. A következő tésztát ráreszeljük a diós rétegre jó vastagon, majd tenyérrel lenyomkodjuk. Megkenjük újra lekvárral és a maradék cukros diót rászórjuk. Az utolsó tésztadarabot is ráreszeljük és tenyérrel azt is simára nyomkodjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. ezután olvasztott csokival bevonjuk. Hűvös helyen hagyjuk szilárdulni. Óvatosan szeleteljük.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése