Keresés ebben a blogban

2016. november 6., vasárnap

Kelet varázsa

A következő desszertem még nyár végén készült. Azért kaptam a " Kelet varázsa " nevet, mert keleti, arab és török desszertekre emlékeztet. Gyerekkoromban édesanyám hozott hasonló aszalt gyümölcsökből készített kókuszos édességeket törökországi utazásakor.
A hozzávalókat tekintve pontos mennyiségeket nem rögzítettem. A megérzéseimre hagyatkoztam leginkább. Kiváló desszert lehet karácsonyra, de egész évben elkészíthető.






Kelet varázsa 

Hozzávalók:

- beáztatott cukormentes datolya ( tetszőleges mennyiség -2-3 marék )
- darált dió ( tetszőleges mennyiség, amennyivel gyúrható nem túl kemény masszát kapunk a datolyával együtt )
- csipetnyi őrölt fahéj
- aszalt barackok
- kókuszreszelék
- paleo étcsokoládé ( 1-2 kocka )

A legalább 15 percre beáztatott puha datolyát leszűrjük és összeturmixoljuk. A darált dióval és a fahéjjal együtt simára keverjük, vagy összegyúrjuk. A masszából egyforma kis golyókat formálunk és mindet megforgatjuk kókuszreszelékben. Ezután mindegyiket lelapogatjuk annyira, hogy az aszalt barackszemek elférjenek a közepén. Ha elkészültünk mindegyikkel, akkor pár percre a hűtőben hagyjuk pihenni. Ezalatt kevés étcsokoládét olvasztunk gőz felett, amit a hűtőből kivett barackos édességünkre tetszőlegesen rácsurgatunk.
Hagyjuk hideg helyen megszáradni és állni egy éjszakát. 

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése