Rakott kelkáposzta keleti hangulatban
Hozzávalók 6 főre:
- 1 db közepes méretű kelkáposzta
- kb.450 ml hajdina készre főzve
- 1 kg darált pulykahús (pl. aprólékból)
- olívaolaj
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2 db lila sonkahagyma
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- só,bors, kurkuma,őrölt koriandermag, őrölt római kömény, garam masala
- 150g Apetina dán krémsajt (natúr)
- 20 dkg trappista sajt
- 130 g mozzarella (szeletelt)
A kelkáposzta leveleit óvatosan leszedjük,a vastag ereit kivágjuk és a leveleket megtisztítjuk.Enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük,majd leszűrjük.A hajdinát megfőzzük és félretesszük. A hagymákat felkockázzuk és kevés olívaolajon megdinszteljük.A darált húst hozzáadjuk és ízlés szerint fűszerezzük:pl. 1 kiskanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors, fél kiskanál kurkuma,fél kiskanál koriander, római kömény és garam masala.2-3 percig pirítjuk, majd rámorzsoljuk a dán sajtot és még 2 percig sütjük.Egy 34x24 cm-s tepsit kikenünk olívaolajjal és egy réteg kellevelet fektetünk az aljára.Erre halmozzuk a hústöltelék kb.felét,majd megszórjuk reszelt sajttal.Erre jön egy sor hajdina- a kifőzött mennyiség kb. fele,majd újabb réteg reszelt sajt,és kezdjük elölről: megint egy réteg káposzta, hús,sajt, hajdina,-itt a húsból maradt zsiradékot öntsük rá,majd újra sajt és végül káposzta.A tetejére is szórjunk a reszelt sajtból,majd a mozzarellát tépdessük rá és tegyük be 50 percre a sütőbe.(gázsütő 2-es fokozat)A tetejét nem kell letakarni!Miután elkészült, fél órát hagyjuk pihenni , majd szeleteljük.Szebben lehet szeletelni,ha már langyos!Hidegen pedig pláne!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése