Isteni finom,melengető friss salátát sikerült megalkotnom nagyon gyorsan. Valódi ízbomba,már nagyon kellett így a hétvége előtt.Mindketten imádtuk és biztosan sokaknak nagy favorit lesz!
Garnélarák saláta minden földi jóval
Hozzávalók 2 főre:
- 25-30 dkg garnélarák
- szezámolaj
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 2 kisebb padlizsán
- 250ml sűrű natúr joghurt
- őrölt fekete bors
- őrölt római kömény
- 1 db avokádó
- 2 vastag szelet márványsajt
- 4-5 szem koktélparadicsom
- só
- 1-2 kanál felaprított petrezselyemzöld
A garnélákat 3 gerezd összepréselt fokhagymával, kevés szezámolajon 2-3 perc alatt rózsaszínre pirítjuk,majd kiszedjük egy tálba és fél citrom levét ráfacsarjuk.Melegen tartjuk.
A padlizsánokat megpucoljuk és felkockázzuk.A visszamaradt olajat felöntjük és ezen pirítjuk az előzőleg sózott padlizsánkockákat.Amíg pirulnak elkészítjük a joghurtos mártást,amivel megágyazunk a sült padlizsánoknak. Ehhez egy mélyebb tányér aljára szórunk ízlés szerint borsot és római köményt,2 gerezd összepréselt fokhagymát és fél citrom levét.Hozzáadjuk a joghurtot és jól elkeverjük.A kész sült padlizsánkockákat forrón rászedjük a joghurtos alapra és megpakoljuk a kész garnélákkal.Az avokádót felbontjuk és a belsejét kikanalazzuk,majd feldarabolva a salátára rendezzük.A sajtot a közepére helyezzük és a félbevágott paradicsomokkal kirakjuk.Végezetül leheletnyit sózzuk és megszórjuk a petrezselyemmel.
Pompás meleg saláta friss zöldségekkel,kiváló ebédre ,de egy kétszemélyes,meghitt vacsora résztvevőit is kellőképpen elvarázsolja.Ha pedig van mellé egy kis jófajta borunk,akkor hát........................
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése