Mára egy isteni finom,reform recepttel kedveskedek,amelynek ötletét a legújabb Vidék íze gasztronómiai magazinból vettem. Szokásomhoz híven alakítottam rajta,csökkentettem a kalóriákat benne,vagyis megreformáltam,ahol csak lehetett.Igazán különleges,nagyon finom fogás kerekedett belőle.Elárulom,hogy másnap,amikor a szószban már legalább 24 órán át megmártózva csücsültek a gombócok,sokkal finomabbak voltak,mint frissen,pedig hát az is csúcs!
Reform hozzávalókat nem nehéz beszerezni,csak jól szét kell nézni néhány nagyobb szupermarketben vagy bioboltban.Tapasztalataim szerint a bioboltokból olcsóbban hozzájuthatunk ezekhez a hétköznapi ember számára különleges hozzávalókhoz.Megéri kísérletezni és apránként egy-egy reform sütivel vagy főétellel elkápráztatni a családunkat, barátainkat és fennáll annak az esélye is,hogy igen könnyen mi magunk is megreformálódunk,persze csakis jó értelemben:) Egészségünknek csak jót tehetünk vele!
Ez az adag 4 nagyon éhes felnőtt adagja:) Jó sok párolt brokkolival és sárgarépával tálaltam. Biztosan többször is el fogom készíteni és más verziókon is gondolkodom...
Hajdinás húsgombócok kapros szószban
Hozzávalók 4 nagyon éhes felnőttnek:)
-a golyókhoz:
- 20 dkg hajdina
- 50 dkg darált pulykamedallion
- só
- bors
- 1 kiskanál őrölt babérlevél
- 2 egész tojás
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- a szószhoz:
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 csokor kapor
- 4 evőkanál hajdinaliszt
- 2,5-3 dl natúr joghurt
- só
- bors
- 3 evőkanál édesítőszer-jelenleg Eritrit növényi alapú
- 1 citrom
A hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük készre ,fél órára fedjük le és hűtsük ki langyosra.
A darált pulykahúst keverjük össze a hajdinával,a fűszerekkel ,a tojásokkal és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel.Vizes kézzel formáljunk egyforma gombócokat és azokat lobogó,sós vízben főzzük készre. Egyszerre csak 6-7 darabot tegyünk bele a vízbe és amikor már kb. 1 perce fent mozognak a víz tetején,akkor szedjük ki.
A szószhoz a kókuszolajon futtassuk meg a hajdinalisztet,rakjuk bele a felaprított kaprot,sózzuk,borsozzuk és kb. 6 szedőkanál vízzel öntsük fel-a gombócok főzővizéből.Forraljuk fel,zárjuk el a gázt alatta,majd óvatosan -akár hőkiegyenlítéssel-keverjük el benne a joghurtot. Ekkor tegyük bele az édesítőszert,pár csepp citromlevet és egy fél citrom reszelt héját.
A meleg szószból szedjünk a tányérokba,pakoljuk meg a gombócokkal,valamint kaporral és citrom szeletekkel díszítsük.
Köretnek sok zöldséget ajánlok!
Jó étvágyat és Váljék Mindenki Egészségére!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése