Szilvával-körtével sült őzragu sütőtökfasírttal
Hozzávalók az Őzraguhoz:
- 1 kg őz apróhús
- vadfűszerkeverék: 1 kiskanál őrölt borókabogyó, 1 kiskanál kakukkfű, 1 kiskanál őrölt színesbors, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál őrölt babérlevél, 8-10 teáskanál só.
- 3 fej vöröshagyma
- jó 2 dl vörösbor ( Villányi Merlot, 2007,Bock)
- olívaolaj
- 4-5 darab körte (nálam Alexander)
- 6-7 nagyobb darab friss szilva
- 1 csomag= 10 dkg aszalt szilva
Hozzávalók a sütőtökfasírthoz:
- egy közepes méretű hosszúkás sütőtök húsa nyersen lereszelve
- só
- cayenne bors
- pirospaprika
- só
- kurkuma
- 1 csokor zellerzöld felaprítva
- 2 db nagyméretű egész tojás
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál szezámmag
- 10 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
- olívaolaj a sütéshez
Az őzhúst felkockázzuk és a fűszerkeverékben megforgatjuk.A hagymákat felkockázzuk és olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a vadhúst és 2 percig pirítjuk.Egy fedeles nagy pataki tálba daraboljuk a friss gyümölcsöket,az aszalt szilvát és az őzhúst is hozzáadjuk.Összekeverjük és meglocsoljuk a borral.Lefedjük és sütőben sütjük 2,5 órán át.Addig sütjük,amíg a hús omlósan puha lesz.
A Sütőtökfasírthoz a hozzávalókat jól összekeverjük( a fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá) és kis fasírtformákat formálunk belőle.Ezeket zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban alacsony lángon ropogósra sütjük minden oldalát.A felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
Jó étvágyat!
Már olvasni is jó, de finom lehet!
VálaszTörlés