A felhasznált bor: Pigalle Olée Valencia spanyol bor,édes fehérbor,desszertbor.A legfinomabb fehérbor,amit valaha ittunk.Még tavaly nyáron kaptuk a sógornőméktől. Helyettesíthetjük Tokaji aszúval is.
Körtés-boros zellerkrémleves márványsajttal és dióval
Hozzávalók:
- 2 nagy fej zellergumó
- 4 db nagy barna héjú édes körte
- só,bors,zsálya-1-1 kiskanállal
- 6 dl víz
- 1 dl Pigalle Olée Valencia spanyol bor vagy Tokaji aszú
- 3 evőkanál natúr joghurt
- márványsajt
- pirított dió
A zellert és a körtéket meghámozzuk és felkockázzuk.A vízzel és a fűszerekkel feltesszük főni.Jó puhára főzzük.Ezután hozzáadjuk a bort és botmixerrel pürésítjük.Újra felforraljuk,majd a joghurttal együtt is pürésítjük. 2percig rotyogtatjuk,majd elzárjuk a gázt.10percig pihentetjük, majd kis tálkákba szedjük,egy-egy darab márványsajttal és pirított dióval szórjuk meg a tetejét.Melegen kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése