Oldalak

2016. november 6., vasárnap

Almás-mazsolás pite ( paleo )

Pár hete készítettem ezt az almás pitét. Egy családi receptet, a Mese almás receptjét írtam át paleora. Nagyon dicsérték azok is, akik nem paleoznak. Igazán zamatos, finom, puha sütemény.



Almás-mazsolás pite ( paleo )

Hozzávalók:

- a tésztához:

- 15 dkg mandulaliszt
- 15 dkg kókuszliszt
- 5 dkg bambuszrost
- 1 mk. konjakliszt
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor
- 3 ek. eritrit vagy xilit
- 1 ek..kókuszcukor
- 4 egész tojás ( M-es )
- fél citrom reszelt héja
- késhegynyi Bourbon vanília
- 8-10 ek. kókuszzsír

-a töltelékhez:

- 12 darab alma meghámozva és lereszelve
- 1 púpozott kiskanál őrölt fahéj
- 2 ek. aranymazsola felaprítva
- 4 evőkanál eritrit vagy xilit

-a tetejére: 

- 2 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 1 marék mandulaszirom

A tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és simára dolgozzuk. Linzertészta szerű könnyű tésztát kell kapjunk.
Egy 20x30cm-s tepsit vékonyan kikenünk kókuszzsírral és kevés kókuszliszttel egyenletesen megszórjuk. A tészta 2/3-as részét kézzel egyenletes vastagságúra nyomkodjuk a tepsi aljára. 
A töltelék minden hozzávalóját elkeverjük és a tésztára simítjuk. A maradék tésztát az almás rétegre reszeljük, majd ujjbeggyel óvatosan lenyomogatjuk úgy, hogy azzal egy újabb összefüggő tésztaréteget kapjunk. Ezt lekenjük a felvert tojásokkal, majd megszórjuk a felaprított mandulaszirommal. 
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 35-40 perc alatt.
Miután kihűlt óvatosan szeleteljük.
Aki szeretné por alapú édesítővel megszórhatja, ám anélkül is nagyon finom.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése