( a fenti képen nem ez a szilva szerepel,de egy lenti fotón megemlékezek róla)Hát,eddigi életem legédesebb szilvái ezek,mint a méz,és most sem túlzok.Muszáj volt a sütibe is ezt használnom,és a végeredményből én is kóstoltam....
Mandulás-szilvás lepény
Hozzávalók: 6főre-nagy adaghoz ( az eredeti 3szorosa)
- 9 bio tojás
- 75 dkg porcukor
- 3 dl étolaj
- 1 citrom reszelt héja
- 3 cs. sütőpor
- 90 dkg finomliszt
- vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
- 3-4 marék szeletelt mandula
- 11-12 darab nagyon édes friss szilva
A tojásokat egyenként felütjük és egy mély keverőtálba öntjük.Hozzáadjuk a porcukrot és elektromos habverővel jó habosra verjük.Hozzáöntjük az olajat,belereszeljük a citromot,beleszitáljuk a sütőport ,majd a lisztet és elektromos habverővel sima, kissé habos,piskótaszerű tésztává keverjük.
Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt nagyméretű tepsibe ( 32x 40cm) öntjük a tésztát,elegyengetjük,hogy mindenhol egyformán terüljön el. A szilvákat megmossuk,magjukat eltávolítjuk és minden fél szilvát még félbevágunk. Ezekkel a negyed szilva szeletekkel kirakjuk a tészta tetejét,majd gazdagon megszórjuk a mandulával.Előmelegített sütőben ( gázsütő 2-es fokozata) kb. 40 percig sütjük.
Akinek túl nagy ez az adag,az felezze meg ,vagy harmadolja,s készítse kisebb méretű tepsiben!A szilva mennyisége kisebb adagoknál szintén változhat,de nem sokat!
Szilvalekvárt is kínálhatunk mellé,de tejszínhabbal is felszolgálhatjuk!
Jó étvágyat!
a mézédes szilvák
még nyersen
Ide vele!!
VálaszTörlés