Most minket a zöldbab érdekel,amelynek a zöld fajtáját szeretem a legjobban,de a napokban mégis a sárgából készítettem ezt a salátát.Gyorsan elkészíthető,mindig friss alapanyagokból a legjobb!Nyaranta szoktam készíteni több variációját.Egyiket tavaly nyáron már közöltem: Itt .
Meleg zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg zöldbab (jelen esetben sárga színű) felvágva
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej lila sonkahagyma
- só, bors, fűszerpaprika, őrölt római kömény
- 3 tojás felverve
- olívaolaj
- 4db olajban eltett szárított paradicsom
- 1 marék zöld olajbogyó
- 1 kiskanál szárított menta
- 1 kiskanál tamarind paszta (ázsiai boltokból)
A tálaláshoz most a Candida mentes kenyeret készítettem.
A hagymákat vékonyan felszeleteljük és kevés olajon a zöldbabbal elkezdjük sütni.Fűszerezzük ízlés szerint,majd hozzákeverjük a felkockázott aszalt paradicsomot és a tamarind pasztát- 1-2 percig sütjük amíg a bab megpuhul,majd belekeverjük a feldarabolt olajbogyót és a felvert tojásokat is.Addig sütjük,amíg a tojás is megsül.A legvégén megszórjuk a mentával.Paradicsommal tálaljuk.
Jó étvágyat!
a Candida mentes kenyér lenmaggal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése