Korpás grahamcipók
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg Graham liszt( teljes kiőrlésű)
- 20 dkg sima liszt
- 5 dkg szójaliszt vagy nagyon apró,darált szójagranulátum
- 10 dkg búzakorpa
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg kézmeleg vaj
- 1 nagyobb burgonya megfőzve,összetörve és a főzővize
- 1 kanálnyi só
- 1 kiskanál cukor
A tetejére:
- víz vagy tojássárgája
- szezámmag
Az élesztőből, a cukros meleg tejből egy kevés liszttel kovászt készítünk.A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk a kovásszal,a burgonya főzővizéből mindig annyit adagolunk hozzá,hogy rugalmas tésztát kapjunk.Hólyagosra kidolgozzuk,majd 50 percig letakarva meleg,huzatmentes helyen kelesztjük.Ezután 2-3 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel berácsozzuk és egy pohár segítségével kis cipókat formázunk belőle.Sütőpapíros tepsibe pakoljuk,a tetejüket felvert tojássárgájával lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.Még 15 percig pihentetjük,majd előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése