( már azon gondolkodom,hogy kókuszlisztből,kókuszolajjal is nagyszerűen elkészíthetném....)
Mini fügés-kókuszos gesztenyetorta
Hozzávalók 4 főre:
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg gesztenyeliszt
- 10 dkg Eritrit
- 4 nagy tojás fehérje+ 2 dkg Eritrit +csipet só=keményre verni
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kupica barna rum
- 1 kiskanál fahéj
- 4-5 db friss érett füge
- 2 nagy csipet kókuszpehely
- 1 evőkanál datolyaszirup
Továbbá:
- egy 18 cm átmérőjű,kicsi,kereke csatos tortaforma
- sütőpapír
A tálaláshoz:
-friss füge vagy fügelekvár
A liszteket kimérjük és az édesítővel elkeverjük.Hozzáadjuk az olvasztott vajat, belereszeljük a citrom héját,beleöntjük a rumot és hozzákeverjük a fahéjat is. A fent említett kemény tojáshabot lazán hozzákeverjük,majd a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.A negyedekbe vágott fügével pakoljuk meg a tetejét és megszórjuk a kókuszpehellyel.Végezetül meglocsoljuk a datolyasziruppal.Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.A formában 15 percig hagyjuk hűlni hideg kövön,majd eltávolítjuk a csatos részét és a sütőpapírt is,s így teljesen kihűtjük.
A tésztája majdnem olyan lesz,mint a gesztenyepüré.Négy felé vágva egy kiadós,pompás,friss,üde,édes meglepetés jut minden éhes,ínyenc szájnak!:)
Jó étvágyat!
sütés előtt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése