Nagyon szeretjük,főzeléknek,krémlevesnek,sajtnak,de csatninak is húsok mellé.No,és sütiben pedig remek!Gondoljunk csak a tavalyi Töltött mézesekre :)
Ez a recept saját ötlet alapján készült.Kiváló lélekmelengető őszi-téli előétel,főétel és egyben desszert is.
Birsalmakrémleves pirított mandulával
Hozzávalók 4 főre:
- 13-15 db szép nagy érett birsalma
- 2 dl akácméz
- 1 dl agave szirup
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér, ánizs, kardamom( mind őrölve) ízlés szerint
- 1 nagy narancs leve
- 300g mascarpone
- pirított szeletelt mandula
- juharszirup
A birsalmákat megmossuk és felkockázzuk.Csakis egészséges és nem sérült,kukacos darabokat tegyünk bele egy mély edénybe.Öntsük fel annyi vízzel,ami jól ellepi és forraljuk fel.Forrás után alacsony lángon addig főzzük amíg jól megpuhul a gyümölcs. Ezután a főzővízből 5-6 decit tegyünk félre.A gyümölcshúst burgonyanyomón passzírozzuk át,az sem baj,ha a héjából is kerül bele.Ezután az egészet fűszerezzük,édesítsük a mézzel és az agavéval,majd a félretett főzővizet apránként adagolva hozzá botmixerrel szép simára pürésítsük. Tegyük fel főni újra,majd amikor már kezd forrni,keverjük bele a mascarponet,majd ezzel együtt újra pürésítsük.Forraljuk fel,szedjük melegen tálkákba,locsoljuk meg spirális alakban juharsziruppal és a közepébe szórjunk pirított mandulát.
Jó étvágyat!
Annyira krémesnek látszik, megkóstólnám:-)
VálaszTörlésFincsi lehet :)
VálaszTörlés