Keresés ebben a blogban

2013. április 30., kedd

Füstölt pisztráng felfújt

Hosszú idő után újra itt vagyok.
Amint az előző bejegyzésemben már írtam,nehéz időszakot élek az utóbbi időben és még messze van a vége...
Rosszról nem szeretnék most írni,inkább kellemesebbre veszem a stílust.
Még márciusban megnyertem a Tarka Bárka Blog Receptversenyét Tengeri halak kategóriában.A nyereményem 6 csomag füstölt pisztráng volt a Lillafüredi Pisztrángtelep jóvoltából.Húsvét környékén készítettem belőle egy isteni felfújtat,s mivel akkor nem sikerült posztolnom,most szeretném.Nagy csúszással,de remélem,hogy sokak örömére!

Továbbra is fogok sütni hagyományos süteményeket,de ritkábban,mint az utóbbi években,s már csak a szeretteimnek,barátaimnak,ismerősöknek.Nekem tartózkodnom kell tőle több ok miatt is.Így majd glutén-,cukor-és laktózmentes,valamint paleo süti recepteket fogok kitalálni egyre többet.


Füstölt pisztráng felfújt
4 főre

Hozzávalók:

- 2 db lillafüredi füstölt pisztráng ( megpucolva,kiszálkázva,apróra darabolva,cafatokra szedve)
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 4 kanál gluténmentes alapliszt
- 4 tojássárgája
- fél citrom leve és héja
- só,bors
- 1 marék zellerzöld
- 1 újhagyma
- 4 tojásfehérje
- kevés vaj vagy kókuszzsír

Köret:

- 250ml köles
- 3 nagy marék vöröslencse
- 1 doboz sós vörösbab
- 1 marék petrezselyemzöld
- só,lestyán

A tálaláshoz: fejes saláta, füstölt főtt sonka,zöldségek,stb.

A köret összes hozzávalóját puhára főzzük együtt a kölessel.A felaprított petrezselyemzöldet pedig a végén keverjük bele.
A felfújthoz előkészítjük a hozzávalókat.Az újhagymát  felvágjuk,a tojások fehérjéből kevés sóval együtt kemény habot verünk.A tojások sárgáját pedig összekeverjük a cafatokra szedett halhússal, a joghurttal, a gluténmentes liszttel, a citrom héjával és levével,a fűszerekkel,a felaprított zellerzölddel és újhagymával.A tojásfehérjét a végén apránként,lazán keverjük bele.Jól keverjük el mindenhol. Kenjünk ki egy kerek felfújt formát és öntsük bele a masszát.30 percig hagyjuk sülni,majd kikapcsolt,félig nyitott sütőben hagyjuk langyosra hűlni.Langyosan vagy hidegen egyaránt nagyon finom.

Jó étvágyat!




a nyereményem