Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 21., kedd

Almás desszert vagy főzelék?

A következő desszert nálunk almafőzelék néven fut.Gyorsan így szoktunk almából vagy más egyéb gyümölcsből főzeléket készíteni.Desszertnek is kiváló,hidegen,melegen egyaránt.Pudinggal szoktam készíteni,általában vaníliás ízűvel,de epressel vagy puncsossal is készítettem már.Ezeken a képeken éppen epressel van fotózva.
Zsanának címezem ezt is!  :-)

Hozzávalók: Megpucolt alma kockákra vágva-ki mennyit szeret!Nem szoktam számolni.Kevés vízzel,3 evőkanál cukorral,ízlés szerinti őrölt fahéjjal és őrölt szegfűszeggel felteszem főni.Addig főzöm,amíg puha nem lesz,de ne essenek szét az alma darabok.Közben 2 csomag pudingport kb.2 dl tejjel és ízlés szerint cukorral jól elkeverek csomómentesre(van egy hosszú Tupperes rázóm,abban szoktam összerázni) és a megfőtt almához keverem,majd kevés tejet öntök hozzá,és gyakran kevergetve jól összefőzöm főzelék állagúra.
Esetleg fahéjjal díszítem.
Kicsit modern megoldás,de gyorsan elkészül!

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Szia! Nem tudom, hogy jártál- e nálam utolsó megjegyzésem óta, de porszem került a gépezetbe, és a lényeges bejegyzés csak később vált láthatóvá. Egy díjat szeretnék neked ajándékozni, ezért újra kérlek, látogass meg!

    Nagyon jó ez a 'főzelék', mint egy folyékony almáspite.:) A dísz miből van a tetején?

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas, még nem ettem ilyet, de nem lehet rossz, hiszen az alma-fahéj csak finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Igen! Az alma-fahéj párosítás csakis finom lehet!:-)
    A dísz fahéjból van,egyik receptes újságban kaptam valamikor egy kávé díszítő cukorszórót ,azzal csináltam:-)

    Ms.Poppy!Jártam az oldaladon!Köszönöm szépen a díjat!Mikor küldöd?Vagy hogy megy ez?
    Kriszta

    VálaszTörlés