saját készítésű lángosaim |
Most is megenném!:-)
Hozzávalók: 2-3 darab közepes méretű burgonya,só, 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 db tojássárgája, 1 kiskanál cukor, olaj.
Tálaláshoz: reszelt fokhagyma, tejföl,sajt,stb.
A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük héjában vagy megpucolva-én így készítettem.Majd krumplinyomón áttörjük.Egy kelesztő tálba tesszük.Hozzáadjuk a lisztet,egy kiskanál sót és a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt.Belekeverjük a tojássárgáját is és közepesen kemény tésztává gyúrjuk.Konyharuhával letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.(pl.előmelegített sütőt elzárom,és beteszem kelni).Ha megkelt, a tésztát lisztezett nyújtólapon(én a képen nem a fa deszkámat használtam) egy ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.Egy müzlis tállal szaggattam ki belőle 7 db kört,amiket kihúzogattam és forró olajban kisütöttem őket.
Miután mind kisült,tejföllel megkenjük a lángosokat és megszórjuk reszelt sajttal,vagy csak-úgy mint mi-sajt szeletekkel megpakoljuk,esetleg fokhagymával ízesítjük,vagy bármi mással,amihez kedvünk van.
Jó étvágyat!
kinyújtom a megkelt tésztát |
sütés közben |
megfordítom |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése