Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 22., szerda

Változat Brassóira anyós módra :-)

Zsanának ajánlom!:-)
Ezt a címet most szó szerint kell érteni.A férjem anyukája így készíti a Brassóit.Én csak néztem nagyokat,amikor elsőnek megláttam pár éve,mert mi nem így készítettük,hanem a hagyományos módon.Viszont ez az új variáció jobban ízlett!Én pedig formáltam még rajta,és elkészült az egészségesebb változata.Ha én is eszem belőle,akkor csirkehúsból készítem vagy pulykából,egyébként pedig disznóhúsból.A fotókon pedig kivételesen marhahúsból készült brassói látható.Mondhatom teljesen "anyós módra "készült,de csak a hozzávalókat tekintve,ugyanis az olajat és a fűszereket leszámítva a többi hozzávalót most Tőle kaptuk 2 hete.Ezúttal is Nagyon Köszönjük a közel 200km-t megtett ajándékokat!:-)
Gyorsan elkészíthető Brassói változat ez a recept!Sajátságos,az biztos!Aki kipróbálta,írja meg neki hogy sikerült,bár elronthatatlan! A párom savanyú uborkával eszi,én pedig leginkább befőtt szilvával.


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy jénai üvegtepsi,kb.2 kg krumpli kockákra vágva,30dkg borsó,1 kg hús(csirke,vagy pulyka,vagy marha vagy disznó),olaj(napraforgó vagy olíva),só,bors,majoránna,kakukkfű(én ezt használtam)-de akár rozmaringgal is jó.

A jénai aljába kis olajat öntök,ebbe apró kockákra vágom a megpucolt,megmosott krumplit.A húst kis kockákra vágom,majd fűszerezem és kevés olajon  2 perc alatt gyorsan fehéredésig sütöm,majd elzárom alatta a gázt.Ezt hozzáadom a krumplihoz.Közben a borsót kicsit sós vízben felforralom,majd leszűröm és végül ezt is a húsos krumplihoz adom.Gyorsan összekeverem ,alufóliával lefedem és 1 óra alatt készre sütöm.
Savanyú uborkával vagy befőtt szilvával tálalom!

Jó étvágyat!

2 megjegyzés: