Keresés ebben a blogban

2010. október 24., vasárnap

Bólyi túrós avagy dobálós túrós pite

Eredeti neve: Bólyi túrós lepény.Nem kell nagy tudomány az elkészítéséhez,még csak tésztát sem kell nyújtani.
Szó szerint csak bele kell dobálni,ill.szórni az alapanyagokat!Ez mindenkinek sikerül!Az íze felejthetetlen!A tegnapi vendégeinknek sütöttem,nagy sikere volt,mára alig 1-2 szelet maradt.Egy biztos,aki egyszer kipróbálja,ezután mindig ezt fogja sütni!:-)

Bólyi túrós      

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt,kb.1 kg házitúró,fél csomag sütőpor,1 csomag mazsola,1 citrom reszelt héja,2 csomag vaníliás cukor,22 dkg porcukor és 2 evőkanálnyi a túróba,10 dkg vaj,2 dl tej és 2 tojás.

A réteslisztet a sütőporral,fél citrom reszelt héjával és 22 dkg porcukorral alaposan elkeverünk.A keverék felét vajjal vastagon kikent tepsibe szórjuk.A túrót 1 vaníliás cukorral és 2 evőkanál porcukorral elkeverünk és a tepsibe szórjuk.Erre dobáljuk a mazsolákat,az 1 csomag vaníliás cukrot és fél citrom reszelt héját.Rászórjuk a maradék lisztes keveréket és rátördelünk 5 dkg vajat,majd meglocsoljuk a tojás és tej keverékével.Előmelegített sütőben kb.35 percig sütjük.Akkor lesz jó,ha  a teteje szépen megpirul,finoman ropogós lesz.Miután kihűlt meghintjük porcukorral vagy szőlőcukorral és kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!





                                                                               
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése