Sáfrányos-rozmaringos mézes csirkecombok vele sült mézes almával, színes krumplipürével
Hozzávalók: 4 db csirkecomb,4 alma,2 evőkanál méz,csipet fahéj,csipet sáfrány,rozmaring,őrölt fekete bors,só,10 db közepes méretű burgonya,4 db sárgarépa,őrölt kömény,5 dkg vaj és olívaolaj.
A combokról eltávolítjuk a bőrt,sózzuk,borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal és sáfránnyal,majd egy tűzálló tálba tesszük és meglocsoljuk egy evőkanál mézzel.Végül olívaolajat öntünk rá/alá.Az almákat megmossuk és a közepét kivájjuk,majd a combok mellé pakoljuk,1 evőkanál mézzel meglocsoljuk és fahéjjal megszórjuk.50 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krumplipürét.A krumplikat meghámozzuk,megmossuk és kockára vágva enyhén sós vízben puhára főzzük.Ugyanígy járunk el a sárgarépával.A megfőtt répákat és a krumplit krumplinyomón áttörjük,jól elkeverjük ,majd sózzuk,borsozzuk,őrölt köménnyel megszórjuk ,keverünk hozzá 5 dkg vajat és egy evőkanál olíva olajat.Jól összekeverjük és a készre sült csirkecombok mellé tálaljuk.
Az alma sütés közben össze fog esni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése