Izgalmas lehet!
Részlet a http://www.bocusedorhungary.hu oldalról
Cukrász Világbajnokság 2011
20 ország részvételével zajlik majd a Bocuse d'Or-t megelőző
Cukrász Világbajnokság 2011. január 23-24-én Lyonban.
From the Top 7** Belgium South Korea United States Italy Japan Netherlands |
A versenyen idén a következő készítményeket kell a zsűri előtt bemutatni:
Háromféle csokoládés és háromféle gyümölcsparfé desszert, jégszobor,
csokoládé szobor, karamell szobor és egy tányérdesszert.
A verseny magas színvonalára garancia, hogy Gabriel Paillasson mellett
Usuke Takahashi és Kazuaki Takai elnököl a nemes viadalon.
Usuke Takahashi és Kazuaki Takai elnököl a nemes viadalon.
BOCUSE D'OR
Több mint 20 évvel ezelőtt született meg a kulináris világ legnagyobb presztízsű
szakmai rendezvénye a Bocuse d’Or.
24 séf szerte a világból versenyez élőben, hatalmas közönség előtt, hogy öt és
fél óra alatt elkészítsen két tökéletes fogást. Néhány óra alatt elkészül az aprólékos
részleteséggel megalkotott hal – és hús-fogás, hogy a verseny tetőpontján
a szakértő zsűri elé tálalják. A tét hatalmas, hiszen kiderül, hogy a világ legjobbjai
közül ki lesz a nyeteres, ki nyeri az arany Bocuse szobrocskát és az elképszető jutalmakat.
szakmai rendezvénye a Bocuse d’Or.
24 séf szerte a világból versenyez élőben, hatalmas közönség előtt, hogy öt és
fél óra alatt elkészítsen két tökéletes fogást. Néhány óra alatt elkészül az aprólékos
részleteséggel megalkotott hal – és hús-fogás, hogy a verseny tetőpontján
a szakértő zsűri elé tálalják. A tét hatalmas, hiszen kiderül, hogy a világ legjobbjai
közül ki lesz a nyeteres, ki nyeri az arany Bocuse szobrocskát és az elképszető jutalmakat.
A nevező országok, a nemzeti válogató után egy csapatot indíthatnak. A csapat tagjai:
Chef – Konyhafőnök, aki legalább 23 éves
Commis – Segéd, aki legfeljebb 22 éves
Coach – Edző, tréner, aki segítségére van a csapatnak asszisztenciában,
de az effektív munkában nem vesz részt, a verseny idején a konyha területére nem léphet.
A csapat tagjai tehát az országukat képviselik!
Commis – Segéd, aki legfeljebb 22 éves
Coach – Edző, tréner, aki segítségére van a csapatnak asszisztenciában,
de az effektív munkában nem vesz részt, a verseny idején a konyha területére nem léphet.
A csapat tagjai tehát az országukat képviselik!
A versenyzők egy 18 m2 –es, teljesen felszerelt konyhában versenyeznek,
amely a közönség előtt van felállítva. A csapatoknak öt és fél óra alatt kell
elkészíteniük és a 24 tagú zsűri elé tálani az első- majd 35 perccel később
a második- fogást. A versenyzők egymást követően 10 percenként tálalnak.
A zsűri 60 pontban értékeli az ételeket /40 pont az étel íze, harmóniája,
állaga, 20 pont a prezentáció/, amelyhet hozzáadódik méd 20 pont a
konyhai minkára, hiigéniára, amelyet a Committée ellenőriz.
amely a közönség előtt van felállítva. A csapatoknak öt és fél óra alatt kell
elkészíteniük és a 24 tagú zsűri elé tálani az első- majd 35 perccel később
a második- fogást. A versenyzők egymást követően 10 percenként tálalnak.
A zsűri 60 pontban értékeli az ételeket /40 pont az étel íze, harmóniája,
állaga, 20 pont a prezentáció/, amelyhet hozzáadódik méd 20 pont a
konyhai minkára, hiigéniára, amelyet a Committée ellenőriz.
A Bocuse d’Or díjak Lyonban:
20.000 EUR a győztesnek, valamint az arany Bocuse szobor, amely
jelképezi a világ legjobbját,
15.000 EUR a második helyezettnek
10.000 EUR a harmadik helyezettnek
Hal-étel különdíj
Hús-étel különdíj
A Legjobb Poszter különdíja
A Legjobb Commis/Segéd különdíja
A díjakhoz számtalan értékes ajándék társul.
jelképezi a világ legjobbját,
15.000 EUR a második helyezettnek
10.000 EUR a harmadik helyezettnek
Hal-étel különdíj
Hús-étel különdíj
A Legjobb Poszter különdíja
A Legjobb Commis/Segéd különdíja
A díjakhoz számtalan értékes ajándék társul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése