Keresés ebben a blogban

2010. november 4., csütörtök

Narancsos szelet

A recept Nagy Levintől származik.Nagyon egyszerű elkészíteni és Nagyon-nagyon finom!Amolyan téli,illetve karácsonyi sütemény!
Zsana!Ez Neked is sikerülni fog!

Narancsos szelet




Hozzávalók: 20 dkg vaj(Rama), 15 dkg cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor(én 1 csomaggal tettem bele), csipet só, 3 tojás, 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 citrom, 1 narancs, és 20 dkg porcukor.

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
A citromot lereszeljük és  a levét kicsavarjuk,majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
A végén a sütőporral elkevert lisztet is a keverékhez adjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.Vajjal kikent tepsibe simítjuk a masszát és 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütő ajtaját hurkapálcával kitámasztjuk,hogy a gőz kiáramolhasson a sütőből.
A megmosott narancs héját lereszeljük,levét kicsavarjuk és a porcukorhoz keverjük.Szép,sűrű cukormázat kapunk. A még meleg sütire kenjük  a mázat és hagyjuk megszáradni.







6 megjegyzés:

  1. HúúúúH,de jól néz ki és tényleg milyen egyszerű!Na,ezt megcsinálom ám!:)
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Biztosan sikerülni fog! Majd írd meg hogy ízlett!:-)Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Szia!Jajj,de jóóóóóóóó!!!!:-)Aztán véleményt kérek és egy fotót,ha tudsz küldeni a freemailemre!Puszi!

    VálaszTörlés
  4. Szió!

    Fincsike lett ám:)Okés,megpróbálok küldeni képet is!
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Ok!Várom!Gratulálok!Jó étvágyat!:-)Puszi!

    VálaszTörlés