Keresés ebben a blogban

2010. november 20., szombat

Sütőtökös-diós süti

Maradjunk még mindig a sütőtök témánál.Advent előtt egy héttel vagyunk,és nyakunkon a Karácsony.Aki nem szeretne hagyományos  és túl édes, hizlaló sütit készíteni,annak is ajánlom ezt a sütit!Ráadásul csak össze kell keverni,nem igényel nagy munkát,gyorsan elkészül.Különleges,kicsit reform és kicsit karácsonyi is.
Az eredeti receptet talán Ottis blogján olvastam,ő barnacukrot használt,én most fehéret,ezenkívül én dupla adag csokit tettem a tetejére és több diót dobáltam rá.
Végezetül,de nem utolsó sorban,Zsanánknak is ajánlom!!!






Hozzávalók: 35 dkg reszelt sütőtök, 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 tojás, 20 dkg barnacukor/vagy fehér, 1 csomag vaníliás cukor, 0,75 dl étolaj, 1 dl tej, 2 kiskanál fahéj, 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg dióbél apróra törve.A tetejére: 10 dkg étcsoki(én 65%-os kakaó tartalmút használtam) és 2 nagy marék dió.

A lisztet,a diót,a fahéjat és a sütőport elkeverjük. Egy másik tálban a tojásokat a 2 féle cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat,majd a lisztes keveréket és a reszelt sütőtököt. Jól elkeverjük.Kivajazott tepsibe öntjük a masszát ,elegyengetjük és tetejét megszórjuk dióval. Elmelegített sütőben 35 percig sütjük. Miután kihűlt, gőz felett megolvasztott csokival bevonjuk.Én a felolvasztott csokit nejlonzacskóba öntöttem,alján egy pici rést vágtam és átlós csíkokban díszítettem vele a süteményt.1 óra múlva kockákra vágtam és tálaltam.

Isteni finom!

Jó étvágyat!








1 megjegyzés:

  1. Halika!

    Ez is nagyon jól néz ki,de sajna nem szeretem a sütőtököt ezért lehet répával próbálom majd ki:)
    Köszi az ajánlást!

    Puszi:)

    VálaszTörlés