Keresés ebben a blogban

2010. december 14., kedd

Kókuszkrémes és kávékrémes kókuszos linzerek,kekszek

A lent látható kókuszkrémutánzat és kávékrém különlegességet(Deluxe) a Lidl-ben vásároltam a múlt héten.Linzerekbe szántam.Gasztroajándék készült ezekből is. Az alap kókuszos linzertészta-ami már magában is nagyszerű,töltelékkel pedig hát..maga  a mennyország.A párom szerint a kókuszkrémes olyan ,mint a Raffaello.
Nagyon egyszerű elkészíteni,csak össze kell gyúrni minden hozzávalót a tésztához,majd ki kell nyújtani,kiszaggatni és sütni,amíg nagyon világosbarna lesz.Ezután pedig tölteni.Tölthető még mogyorókrémmel vagy lekvárral,ki mivel szereti.Olvasztott csokival díszítettem.


Töltött kókuszos linzerek,kekszek kókuszkrémmel és kávékrémmel töltve

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg puha Rama, 30 dkg porcukor, 3 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 3 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor.

Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk.Ha ragadna,kevés lisztet teszünk még bele. Nem szükséges pihentetni.Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és tetszőleges formákra kiszaggatjuk,majd előmelegített sütőben nagyon világosra sütjük.
Miután kihűlt megtöltjük.(kókuszkrémmel, vaníliás krémmel, kávékrémmel, lekvárral,mogyorókrémmel,stb..)



Nyújtok










Díszítek





Vidám kopogtatónk

2 megjegyzés:

  1. Kedves Kriszti,
    Éppen a karácsonyi fémdobozokba rejtett linzer és egyéb sütik repertoárját szerettem volna bővíteni:) mikor a kókuszos linzer kapcsán rád találtam.
    Közben megnéztem a többi fotót sok pogit egyebet Nálad…hát bizti, hogy még visszatérek az idén és több receptet is kipróbálok Tőled. Nagyon tetszenek a fotók, ízlésesek és átjön a lényeg.
    Ja és imádom a fázis fotókat.
    Nagyon gratulálok Neked:) és hajrá a jövőben is.
    Annyi lenne még a kérdésem te menni édességet eszel???, mert olyan csini vagy, hogy még.
    További szép hetet.
    Mona

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!Kedves vagy!:)
    Örülök,hogy rám találtál!
    Próbálok mértéket tartani,de többször elszalad velem a ló,és csúsznak fel a plusz kilók. Ami szerintem plusz kiló,mások szerint nem az:)Sokat mozgok,torna,futás,hegymászás,stb.Sok zöldség és gyümölcs!

    VálaszTörlés