Gasztronómai ízutazások- Hagyományos, Reform és Paleolit ételek, sütemények és desszertek Alapítva: 2010
Keresés ebben a blogban
2011. február 25., péntek
Citrommal sült hal indiai répa curryvel
Hozzávalók 4 főre: 1 csomag tengeri halfilé, 1 citrom,Madras curry indiai fűszerkeverék, 1 kg sárgarépa, lenmag, olívaolaj ,só,kurkuma, chili,koriander és garam masala fűszerkeverék.
A halat a Madras curryvel befűszerezzük és olívaolajjal kikent tűzálló tálba helyezzük.A citromot megmossuk és felszeleteljük,majd befedjük a halszeleteket.Alufóliával letakarva 45 perc alatt készre sütjük.Közben olajat forrósítunk egy serpenyőben és a megpucolt csíkokra vágott sárgarépát belehelyezzük,megszórjuk 1 evőkanál lenmaggal és 5 percig így sütjük.Ezután sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint kurkumával, chilivel,apróra vágott korianderrel és a garam masalával.Egy kevés vizet öntünk rá-kb. 1,5 dl-t.Így sütjük még kb. 15 percig,hogy megpuhuljon.
A citromos hal mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jaj de nagyon finom lehet. A tálalás is milyen guszta. Olyan kívánatos !
VálaszTörlés