Keresés ebben a blogban

2011. február 27., vasárnap

Gratin dauphinois

Forrás: Francia kulinária (Vince Kiadó)
Magyarul: Csőben sült burgonya.
Francia találmány,a könyvben leírt recept alapján készült,ahol fotó nélkül szerepel.
Kiváló magában illetve húsokhoz.


Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 gerezd fokhagyma(én 2-t használtam), 3 tojás, 2,5 dl tejföl, 2,5 dl tej, só,bors,1 csipet szerecsendió.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyon vékonyan felszeleteljük.A fokhagymát meghámozzuk és összepréseljük,majd egy tűzálló tálat bedörzsölünk vele.Rétegenként egymásra rakva beletesszük  a burgonyaszeleteket.A tojásokat felverjük  a tejföllel és  a tejjel.Sóval,borssal és szerecsendióval fűszerezzük.Ezt  a krémet a burgonyára öntjük.Előmelegített sütőben 75 percig sütjük.


Bon appétit! 

4 megjegyzés:

  1. Köretnek és önálló ételként is megállja a helyét. Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  2. Na ezt ki fogom próbálni, lányomnál nyerő lesz! Hasonló. mint a francia rakott krumpli.

    VálaszTörlés
  3. Guszta és finom, talán egy kis reszelt sajtot még elbírt volna.
    Lécci, nézz be hozzám!

    VálaszTörlés