Keresés ebben a blogban

2011. február 22., kedd

A legfinomabb omlós házi kakaós keksz

Többen kértek már egy újabb,afféle "Kriszta-módjára" sütit .Nos,íme egy aprósütemény.Ez egy nagyon egyszerű keksz recept,kezdők is bátran hozzáfoghatnak elkészíteni,mert nem igényel nagy gyakorlatot!Az íze pompás,nem lehet megállni 5-6 darabnál.Teához vagy kávéhoz nagyszerű,de gyerekek iskolába is vihetnek magukkal egy zacskó házi kakaós kekszet.


Omlós házi kakaós keksz: 35 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 1 kis fiola vanília eszencia, 40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 8 dkg kakaópor, kókuszreszelék és málnadzsem.
A Ramát, a cukrot és  a vaníliaeszenciát fakanállal habosra keverjük.A lisztet és a kakaóport a habos keverékbe szitáljuk és kézzel simára dagasztjuk.Ha szükséges lisztet adunk hozzá.Olyasmi állaga lesz,mit a kókuszgolyónak.A tésztából kis gömböket formálunk és óvatosan kókuszreszelékbe forgatjuk.Ezután tenyérrel kicsit lelapítjuk,közepébe mélyedést nyomunk.Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a kekszeket és mindegyik mélyedésbe teszünk egy fél kávéskanál málnadzsemet.
Előmelegített sütőben keményedésig sütjük.(kb. 15-20 perc).Én 35 db kekszet és 15 db szív formát sütöttem belőle.(össz. tehát 50 db kekszet)A szív formáknál a széleket szintén kókuszreszelékbe mártottam.
Miután kihűlt hozzáláthatunk falatozni!Ahol van gyerek,ott biztosan hamar elkapkodják majd!Ahol nincs,ott is!:-)

Jó étvágyat!

Megjegyzés: A lekvárt helyettesíthetjük pl.cukrozott cseresznyével is.Kókuszreszelék helyett pedig használhatunk durvára vágott mogyorót .

Még több kép:





12 megjegyzés:

  1. Jaj de remek! Olyasmi forma, mint az ökörszem - azt meg imádjuk :-)

    Jegyeztem!

    VálaszTörlés
  2. Ezt ki fogom próbálni, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Próbáljátok ki!Nekünk bejött nagyon!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik,és tényleg nem annyira bonyolult:-,nagyon szépek a fotók!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm!Ez a legszebb bók ma!:-)Még a fotóimra nem kaptam dicséretet a blogon!:-)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen!Jajj,de jó!:-)

    VálaszTörlés
  7. Elkészült! :) Nagyon finom és együtt tudtam a Kislányommal csinálni! Köszönjük! :) Kriszta! Az online Vacsoracsata következő fordulójára mindenképp jelentkezz! :) Részletek: http://kutyaeskonyha.blogspot.com

    VálaszTörlés
  8. Jaj,de jó!Nagyon örülök neki!:-)
    Még meggondolom a jelentkezést,de addig is megnézem!Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  9. És hány fokra állítsam a sütőt? :) mert hogy 15-20 perc azt értem...

    VálaszTörlés
  10. Gabi!Gázsütő 2-es fokozat!-nekünk gáz van,így ezt tudom tanácsolni!Remélem hasznát veszed tanácsomnak és hogy ízleni fog!Köszi,hogy írtál!

    Igen,lemaradt a hőfok.

    VálaszTörlés