Keresés ebben a blogban

2011. március 5., szombat

Görög papucs leveles tésztából:-)

Még mindig leveles tészta.És ez is Isteni!Gyorsan elkészíthető finomság!Saját ötlet.


Hozzávalók 24 darabhoz: 1 csomag kiolvasztott leveles tészta (Lidl),2 tojássárgája, lenmag vagy szezámmag, fél csomag Feta vagy Feta jellegű sajt, oregano,10 dkg tubusos sonkás ömlesztett sajt és kb. 10-12 darab zöld olajbogyó(magozott!).

A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és felkockázzuk.(pizzavágóval,derelyevágóval).
Elkészítjük a tölteléket: egy tálban villával jól szétnyomkodjuk  a Fetát,fűszerezzük oregánóval,hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és az apróra vágott olajbogyót.Jól elkeverem az egészet.A kockákra vágott tésztára halmozom és átlósan a töltelékre hajtom a tészta egyik oldalát,lenyomogatom és megkenem tojássárgájával.Erre hajtom a másik oldalról a tésztát és azt is lekenem tojássárgájával.Megszórom lenmaggal vagy szezámmaggal.Így készítem a többi "papucsot"is.Sütőpapíros tepsibe pakolom a papucsokat és előmelegített sütőben addig sütöm,míg szép aranybarna lesz.Langyosan ,hidegen is nagyon finom!

Jó étvágyat!




7 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek,tuti fincsi:-),jöhet is:-))

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Nyisd az ablakot,megy!:-)

    VálaszTörlés
  3. Nyitom én is!!vagy már késő???

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta! Áldás a kész leveles tészta.

    VálaszTörlés
  5. Általában bátortalanul állok hozzá a tésztákhoz, sütikhez. De ez, olyan részletesen van írva és fotózva, arról már nem is beszélek, hogy roppant guszta, hogy megpróbálom megalkotni ezeket a csodákat.

    VálaszTörlés
  6. Foodafok!Köszönöm a kedves szavakat!
    Isteni finom!Ki kell próbálnod!:-)

    VálaszTörlés