Keresés ebben a blogban

2011. március 6., vasárnap

Gyors sósrudak

Gyors,nem kell bele élesztő és Nagyon finom!Még egy kezdő háziasszony is simán belevághat!


Hozzávalók:a tésztához: 55 dkg liszt(ebből 20 dkg rétesliszt, 25 dkg Rama, 1 csomag(= 2dkg) szalalkáli, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája és só(1 késhegynyit írnak,de ez kevésnek bizonyult és így mehet bele 1 kávéskanálnyi is).
A megkenéshez: 2 tojás
A tetejére: reszelt sajt(trappista,füstölt.stb),köménymag,de mákot is lehet.

A tészta hozzávalóit beleszórjuk egy tálba és jól összedolgozzuk,összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3mm vastagra és derelyevágóval vagy -jelen esetben pizzavágóval-tetszés szerinti rudakra vágjuk.A rudakat egy sütőpapíros tepsibe pakoljuk és mindegyik tetejét  enyhén sós tojássárgájával lekenjük,majd szintén enyhén sós tojásfehérjével kenjük át.Végül megszórjuk köménymaggal,vagy sajttal.
Előmelegített sütőben közepes tűznél kb. 10 percig sütjük,addig amíg kezd megbarnulni  a sajt a tetején.Eztán óvatosan kézzel vagy lapáttal leszedjük a sütőlapról és jöhet a többi sütése.
Jól záródó műanyag dobozban tároljuk.Sokáig nem áll el,de el is fogy hamar!

Jó étvágyat!









4 megjegyzés:

  1. Imádom,nagyon szépek lettek,tuti finom!:-)

    VálaszTörlés
  2. Juj, de jó lett volna, ha lett volna egy olyan varázsdobozom vasárnap, amibe ilyen csinos kis sós rudak lettek volna. Egész nap nyalogattam a "sebeimet", és megfáradt gyomromnak illett volna némi utánpótlás.

    VálaszTörlés
  3. :-)))Még most sem késő hozzálátni!Gyorsan meg van!

    VálaszTörlés