Keresés ebben a blogban

2011. március 15., kedd

Pörkölt kicsit "olaszosan"

Zsanánknak!
Ez most kivételesen oldalasból készült pörkölt,amiért én finoman szólva nem rajongok.De legyen már egy ilyen is fent...hátha valakinek szüksége van rá:-)
A paradicsom és a bazsalikom miatt gondoltam,hogy kicsit olaszos.Általában paradicsompürét nem teszek a pörköltbe,ha van akkor idényben paprikát és 1 szem paradicsomot vágok bele.



Hozzávalók: 1 kg oldalas, 1 nagy vöröshagyma, étolaj,só,bors,majoránna,pirospaprika,bazsalikom és egy üveg paradicsompüré.
Az oldalast kockákra vágom.A hagymát megpucolom és kockákra vágom,olajon kicsit megdinsztelem.Erre dobom a húst és kicsit átforgatom,pirítom.Ezután fűszerezem és felöntöm  a paradicsomlével és annyi vízzel,hogy éppen ellepje.Így párolom amíg puha lesz a hús.Pennével tálalom.

Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett. Én még szoktam beletenni fokhagymát, chilit és vörösbort is.
    Talán még attól is olaszos, hogy pennével tálaltad.

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓÓÓÓÓÓ!Tényleg,elfelejtettem,hogy belevágtam egy gerezd fokhagymát!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon guszta és pont most akarok majd pörköltöt csinálni:) Olvasol a gondolataimban :D
    Puszi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ízlene nekem, azt hiszem :)

    VálaszTörlés
  5. Zsana!Még ilyet!:-)Biztosan nagyon finom lesz!Puszi!

    VálaszTörlés
  6. Szió!Na,meg is csináltam, csak csirke combból és szárnyból:) Tényleg nagyon,de nagyon fincsi lett,lehet hogy most már csak így csinálom a pörköltömet,persze ha addig nem lepsz meg valami újjal?! :D
    És a sütijeid is nagyon jól néznek ki!
    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Ügyes vagy Zsanám!:-)Ez aztán a nagy kaland,receptet írni,blogolni valakivel,akivel még nem is találkoztam!:-)A tesóddal is annyit beszélünk,hogy olyan érzés,mintha évezredek óta ismerném!:-)
    És jó érzés,hogy átadhatok neked és másoknak egy kis gasztro-tudást !:-)Csak így tovább!HA nyáron végre eljutnánk N.kállóba,majd meglátogatunk!ok?:-)

    VálaszTörlés