Az utóbbi időben sokat használom a zabpelyhet sütikhez, müzlihez és kekszhez is.A kalóriaszegényebb zabszelet változatára csak ma bukkantam rá Edónál ,aki a www.gergelyne.blogspot.com szerkesztője.Az alkalmat megragadva most ajánlom érdekes és ínycsiklandó szuper blogját olvasásra és nyálcsorgatásra!
Edónak két receptje is van zabszelet témában.Én a kettőt valahogy ötvözhettem,ugyanis egy dupla adag zabszeletet raktam össze mindkét receptet böngészve.A Dm-es zabszelet úgymond mezei változatát már egy ideje tervezem elkészíteni,s eddig még a mostani áll hozzá a legközelebb.Én telepakoltam aszalványokkal és semmilyen édesítőszert-méz,cukor,nádcukor,xilit-nem használtam,s többek között ettől olyan egészséges!
Gyümölcsös zabszeletek
Családom tudja mennyire gyümölcs imádó vagyok legyen az friss,vagy aszalt.Anya ellátott datolyával a nyáron,a tesóm pedig aszalt szilvával és barackkal.Valójában minden aszalt gyümölcsöt szeretek,főleg ha cukor nélkül van csomagolva.Szóval ha valaki csak úgy szeretne meglepni,akkor egy-két natúr aszalt gyümivel közelebb kerülhet a szívemhez:) ,cserébe finom sütivel szolgálhatok!:)
Ez a zabszelet a nap bármely szakában fogyasztható,mert teljes értékű, energiát ad,laktat és egészséges,büntetlenül falható nassolnivaló,vagy akár finom reggeli,tízórai ,illetve uzsonna!
Ezt mindenkinek ki kell próbálnia!Úgy gondolom,hogy nem lesz nehéz rászokni!:)Petim maximálisan elégedett volt vele,az egész dupla adagból-egy tepsi-már csak 3 szelet várakozik arra,hogy elpusztítsuk!
Gyümölcsös zabszelet
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely+5 dkg kókuszreszelék ledarálva (robotgépben)
10 dkg hántolt földimogyoró ledarálva
4 darab érett banán ledarálva
8 evőkanál étolaj
1 alma meghámozva és ledarálva
10 db datolya, 10 db aszalt sárgabarack, 10 db aszalt szilva és 2 marék mazsola ledarálva
1 kiskanál őrölt fahéj
3 kupica vanília aroma
és még 3 evőkanál egész zabpehely
A tetejére aszalt szilva és barack
Az összes fenti hozzávalót ledarálva és alaposan összekeverve egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,vagy kanalazzuk. Egyenletesen szétterítjük és a tetejét kirakjuk aszalt gyümölcsökkel.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük,amíg a széle megbarnul.A tészta kicsit gumiszerű lesz és összeáll.Sütés után hideg kövön pihentetjük, óvatosan áthúzzuk egy tálcára a sütőpapírral együtt és hűvös helyre tesszük hűlni. Amikor kihűlt éles késsel tetszőleges szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Gyönyörű színek,isteni ízek!
Nem fog morzsolódni,mint a müzlik általában!Ez a zabszelet bizony egyben marad.
Jó étvágyat!
aszalványok
sütés előtt
sütés után
szeletelve
Nagyon guszták lettek! Igazi csemegék, biztos nagyon finomak!:)
VálaszTörlésKriszta, nagyon jól hangzik ez a zabszelet recept. Főleg a sok gyümölcs extra jó benne. Mostanában én is egyre gyakrabban használok zabpelyhet, egész megszerettem.... A receptet elkérem, valamikor elkészítem.
VálaszTörlésNa most nagyon örülök,hogy rám találtál,mert így én is rád találtam és nagyon tetszik az oldalad!!Közel állnak hozzám ezek az ételek,mintha csak én készítettem volna:)És köszönöm a kedves szavakat,meg örülök hogy ízlett nektek is.Azt hiszem gyakran jövök majd ide hozzád ötletekért:)
VálaszTörlésHmm, nagyon finom lehet!!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésRemek zabos receptjeid vannak, a kamrában csücsülő zacskóval szeretnék valami ilyesmit csinálni. Köszi!
Ennek a receptnek nagyon örülök.Kimondottan egészségesnek tűnik, most különösen szükségem volt ilyen receptre, mert kemény fogyókúrába kezdtem.
VálaszTörlésKöszönöm a kedves megjegyzéseket!Ez ez a zabszelet nagyszerű találmány!Úgy elfogyott,hogy csak na!Hűlt helyét nem találni!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a zabpelyhes sütid.Nagyon egyszerü és egészséges!!! Köszi a receptet! Nagyon szépek és guszták a felvételeid:):)
VálaszTörlésNagyon jól mutatnak ezek a szeletkék,szívesen meg kóstolnám!!!
VálaszTörlés