Igazán jóra sikeredett,pikáns,picit csípős,de még elviselhető.
Paprikás krumpli
Hozzávalók 4 főre:
- 1 dl étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1,5-2 kg krumpli
- 35-40 dkg parasztkolbász vagy másmilyen kolbász
- 1 evőkanál pirospaprika
- fél mokkáskanál csili paszta
- 1 kanál só
- fél kiskanál őrölt fekete bors
- fél kiskanál morzsolt majoránna
- 1 db zöld,1 db sárga, 1 sb piros és 1 db zöldes-narancsos kápia paprika
- 2 db piros pepperoni paprika
- 1 fej paradicsom
- fél csokor petrezselyemzöld
A hagymákat apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.Belevágjuk az összes paprikát, a paradicsomot és fűszerezzük.Pár percig dinszteljük,mintha lecsót készítenénk.A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk,majd a lecsós alapra dobjuk.Felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje.Miközben fő,felvágjuk a kolbászt 3-4 cm-s darabokra,vagy karikákra,ki-ki kedve szerint. Hozzáadjuk a krumplihoz és készre főzzük.Amikor már majdnem jó,a felaprított petrezselymet is hozzákeverjük és addig főzzük, amíg a krumplit villával könnyen át tudjuk szúrni.Melegen tálaljuk,aki szerezi tejföllel,vagy uborkasalátával.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta, a férjem imádja bármikor megenné. Én nem vagyok oda érte, csak az ő kedvéért szoktam készíteni. Én apróra szaggatott galuskát is teszek bele, mert a férjem anyukája így készítette és ezt átvettem.
VálaszTörlésFinom lehet! Régi darab, de mindig előkerül nálunk is :)
VálaszTörlésÉn is inkább csak a páromnak készítem,ő viszont imádja!
VálaszTörlés