Keresés ebben a blogban

2012. október 25., csütörtök

Töltött aszalt szilva fánkocskák

Erre a receptre még a 2010-es októberi NLK-ban leltem rá,ahol Vrábel Kriszta  receptjeként díszelgett. Már két éve megtetszett,mert pofon egyszerű elkészíteni,tuti desszert egy hideg téli vasárnapi délután,amit a legjobb frissen elfogyasztani.Kis módosítással készítettem el.Az utóbbi évek egyik legfinomabb,legkülönlegesebb desszertje ez.Fontos összetevője a finom édes fehérbor,ami nálam a korábban már említett spanyol Pigalle olée,de szerintem a Tokaji aszú is nagyon jó választás hozzá.És akkor már ne szégyenlősködjünk,mert nemcsak a tésztába kell tennünk az édes nedűből,de nyugodtan gurítsunk le egy-egy kortyot minden aprócska fánk után...



Töltött aszalt szilva fánkocskák
2-3 főre

Hozzávalók:

- 20 dkg puha,magozott aszalt szilva
- blansírozott egész mandula annyi,ahány aszalt szilva szem van - kb. 6 dkg
- 5 evőkanál mandulaliszt és 2-3 evőkanál sima liszt
- 2 evőkanál porcukor
- édes fehérbor:Pigalle olée spanyol bor,vagy Tokaji aszú -annyi amennyit felvesz a tészta
- étolaj a sütéshez
- a tetejére: porcukor vagy szőlőcukor

Minden szilvába tegyünk egy-egy szem mandulát.A liszteket keverjük össze a porcukorral és annyi borral,hogy folyós,de sűrű tésztát kapjunk.Keverjük csomómentesre. A szilvákat mártsuk bele jó alaposan a  masszába és bő,nagyon forró olajban süssük aranybarnára a fánkokat.Gyorsan megsül.A felesleges zsiradékot itassuk le róla.Melegen,porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése