Keresés ebben a blogban

2012. november 11., vasárnap

Mézeskalács harangok és Mézes adventi koszorúk

Csak nem nyugodtam és ma újabb-elvileg az utolsó- adventi koszorúkat gyártottam.Tegnap elkészítettem a tésztát,ma megformáztam, kisütöttem és díszítettem.A terjedő máz most jól sikerült.Végül elegáns formát adva neki csak simán fehérrel díszítettem. Készítettem még kör alakú koszorút is,zselatinos piros alapra írókáztam.Talán kevés időt adtam neki száradni,mert az egyébként tökéletes állagú fehér írókám egy kissé megfolyt rajta.Egy hosszú, direkt levél formájú asztali dísz-koszorú- is készült,az alapot nem festettem,hanem maradt a mézeskalácsszín,csak írókáztam,nem keveset...
És ki ne hagyjam a harangokat.Ennek az ötletét egy gasztromagazin végén találtam,pontosabban egy fotót.Gondoltam ezt én is el tudom készíteni,hiszen van több méretben pogácsaszaggatóm.A levél kicsit nagy lett,azt késsel formáztam.
Maradék tésztából pedig keresztszemes díszítést próbáltam...látszik,hogy mézeskalács hímzés terén még kezdő vagyok...:)


zselés alap



itt a megvilágítás nem a legjobb...

az elegáns külső...



ilyet először csináltam,látszik is...
























2 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan szépek, nekem legjobban a "keresztszemes" tetszik. Aki próbálta már az írókázást, az tudja, mennyi munka van benne. Remélem, nem ingyen osztogatod őket.

    VálaszTörlés
  2. Köszi,elég sok időm elment vele.Mindegyik ajándékba készült a családban,barátnőknek,karácsonyra,s van akinek szülinapra.Egyet azért megtartok magunknak:)

    VálaszTörlés