Keresés ebben a blogban

2012. november 5., hétfő

Pizza a la Kriszta :)

Van egy pizzás könyvem,s úgy döntöttem,hogy abból készítek pizza tésztát a Jól bevált pizzareceptem helyett.Egész jó lett,vékony tészta,a széleket kicsit behajtogattam,illetve kicsipkéztem,a feltét pedig teljesen saját elgondolás alapján született és isteni lett!Érdemes ezt így kipróbálni!



Pizza a la Kriszta :) 

Hozzávalók: 2 személyre,2 pizzához

- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál só
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

A feltéthez:

- 2-2 kanál tejföl pizzánként
- egy-egy csipet oregano
- 5-5 db Fekete-erdei sonka
- 5db aszalt füge ( vagy ha akad friss) az egyikre, a másikra 1 db piros színű paprika
- egy marék dió -az egyikre,a  másikra 10 dkg füstölt sajt felkockázva
- reszelt füstölt sajt a tetejére-mindkettőre
- 5 szál friss zsályalevél a fügés pizzára
- egy kiskanál extra szűz olívaolaj

Az élesztőre szórjuk a cukrot és 75ml meleg vízzel folyékonyra keverjük. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk a közepébe.Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel.Letakarjuk és meleg helyen 15-20 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a sót és az olajat és még 75ml meleg vizet.Dagasztjuk és lefedve meleg helyen 45 percig kelesztjük.Utána először átgyúrjuk és kerek lappá nyújtjuk,a szélei lehetnek vastagabbak,.Megkenjük a tejföllel és ráhelyezzük a feltétet. Kerek formájú,sütőpapírral fedett pizza sütőlemezen sütjük készre.

Jó étvágyat!

( a legfinomabb,legpikánsabb a fügés-zsályás verzió:) )






2 megjegyzés: