Keresés ebben a blogban

2012. december 21., péntek

Brigaderio szendvics: Csokis -karamellával töltött piskótakorongok

Extra,meglepetés süti karácsonyra...
Két receptet ( Brigaderio és a Whoopie Pie )ötvöztem és pompás uzsonnára való csokis szendvicsek készültek belőle.Egy csésze meleg teával tökéletes.



Brigaderio szendvics: Csokis -karamellával töltött piskótakorongok
kb. 12 db szendvicshez

Hozzávalók a Brigaderio krémhez:

- 400g cukrozott,sűrített tej
- 5 ek holland kakaópor
- 2 ek.vaj

Hozzávalók a piskótához:

- 295 g finomliszt
- 3 dkg holland kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 170 g puha vaj
- 200g porcukor
- 1 nagy méretű felvert tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 180 ml natúr joghurt

A tetejére:

- gőz felett olvasztott fehércsoki

A Brigaderio krémet előző nap készítjük el.Ehhez a sűrített tejet a kakaóporral állandó keverés mellett sűrűre főzzük,majd amikor forr,hozzákeverjük a vajat is.Simára keverjük és kihűtjük.Amikor kihűlt,hűtőbe tesszük legalább 24 órára. 
A piskóta hozzávalóit simára keverjük és egy zacskóba kanalazzuk.A zacskó végén 1 cm átmérőjű rést vágunk,s egy sütőpapíros tepsibe nyomunk egymástól távol kb. 3 cm átmérőjű gombócokat.Összesen legalább 24 darab gombóchoz elég a tészta.A tetejüket enyhén vizes ujjbeggyel lenyomkodjuk.Előmelegített sütőben addig sütjük,amíg a teteje kicsit megkeményedik,de az alja ne égjen meg.Tepsiben hagyjuk hűlni,majd óvatosan alányúlunk egy késsel,vagy tortalapáttal és tálcára tesszük hűlni.Amikor kihűlt az egész,egy-egy darabot összeragasztunk a hűtőben pihenő karamelles krémmel.Hűvös helyen hagyjuk száradni.A tetejét olvasztott fehércsokival díszítjük.Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzés: kisebb gombócokat is készíthetünk ,nem fontos ragaszkodni ehhez a mérethez.






2 megjegyzés: