Keresés ebben a blogban

2012. december 22., szombat

Marcipános mandulakrémes torta

Életem első marcipánbevonatú mandulatortáját készítettem el ma.Az alap természetesen piskóta, a krém vajas mandulakrém, a bevonat pedig valódi marcipán.Natúr marcipánom volt,magam színeztem,a pirosat porfestékkel, a zöldet gél állagúval.Nem tökéletes,de mivel először dolgoztam így marcipánnal,egész elviselhető lett azt hiszem...
( direkt van húzás egy-két helyen a marcipán bevonatnál, a kis gyöngyöket és hópelyheket a mézeskalácsoknál szokásos fehér mázzal készítettem)

Remélem,hogy felvágva is ilyen jól mutat majd és az íze is remek lesz.A krémet nem sajnáltam belőle:)



Marcipános mandulakrémes torta

Hozzávalók a tésztához:

- 7 tojás
- 7 púpozott ek.liszt
- 7 ek. cukor
- késhegynyi sütőpor

Hozzávalók a krémhez: ( a lapok közé, a tetejére, a torta oldalára és a marcipán díszek alá egy kevés)

- 40 dkg vaj
- 40 dkg porcukor
- 20 dkg darált mandula
- 5 cl Amaretto + 1 kanálnyi a  lapok locsolásához
- 10 dkg natúr marcipánmassza lereszelve

A tetejére:

- natúr és színes marcipán
- kemény fehér cukormáz ( mézeskalácsok  díszítésénél használatos)

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasszuk.A fehérjéből kemény habot verünk a cukor hozzáadásával. Lazán belekeverjük a tojások sárgáját és apránként a  sütőporral elkevert átszitált liszttel.Habosra keverjük óvatosan.Kerek tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk,pont akkora kör méretet,mint a torta  alja.A tésztát azonnal beleöntjük, a tetejét elsimítjuk és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig!
Amíg hűl a tészta, kikeverjük  krémet. A puha vajat a többi hozzávalóval krémesre keverjük. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk,ha kell formára igazítjuk.A lapokat spricceljük meg egy kevés Amarettoval. Minden lapot,még a felsőt is megkenjük a krémmel,majd a torta oldalát is.Pár percre a hűtőbe tesszük.A marcipánt porcukorral szórt nyújtódeszkán tetszőleges méretre nyújtjuk és bevonjuk vele  a tortát. Színes marcipánnal tetszőlegesen díszítjük.

Jó étvágyat!

















2 megjegyzés: