Keresés ebben a blogban

2012. december 9., vasárnap

Narancslekvár/ Marmalade

A héten narancslekvárt is készítettem,kiváló karácsonyi gasztroajándék.Vrábel Kriszta receptjét variáltam meg egy kicsit.Az eredmény pompás lett,sokkal jobb,mint a bolti marmalade. Sütikbe nagyon klassz,de kalácsra is finom lehet!


Narancslekvár/ Marmalade

Hozzávalók 9 darab többféle méretű üveghez:

- 16 darab narancs
- 2 liter víz
- 2,8 kg cukor
- 3 db citrom leve
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- 1 kiskanál őrölt ánizs
- üvegenként 1-1 szem egész csillagánizs
- üvegenként 2-2 szem egész szegfűszeg

A narancsokat megsikáljuk és héjastól negyedeljük,majd csíkokra vágjuk.Egy nagyobb edénybe rakjuk,felöntjük a vízzel és a cukrot is beleszórjuk. Felforraljuk,majd 2 órán át forraljuk,amíg besűrűsödik és ragacsos lesz.Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a citromlevet , a gyömbért és az őrölt ánizst.Forrón steril üvegekbe töltjük és üvegenként 1-1 szem csillagánizst , valamint 2-2 szem egész szegfűszeget teszünk hozzá.Erősen rácsavarjuk a tetejét és jól betakarva száraz dunsztban hagyjuk kihűlni 2-3 napig.

Jó étvágyat!









1 megjegyzés:

  1. Most készülök narancslekvárt főzni, ezért keresgélem a blogokon, és megtaláltam a tiedet, amit el is készítek. A látvány magáért beszél.:))) Csillagánizsom az nincsen, de a többi rendben. Viszem a receptet, köszi!:-))

    VálaszTörlés