Keresés ebben a blogban

2013. január 19., szombat

Fahéjas-kardamomos ikercsigák

A következő recept ötletét először egy magyarra fordított német süteményes könyvben fedeztem fel,majd a TV Paprikán is volt szerencsém látni hasonlót.Nagyon egyszerű dolgunk van,ha van otthon fagyasztva kész leveles tésztánk.Ha őrölt kardamom nem áll rendelkezésre,akkor nélküle is sikert arathatunk.Gyorsan elkészül,olcsó és könnyű rászokni...



Fahéjas-kardamomos ikercsigák

Hozzávalók:

- 1 csomag készen kapható nyújtani való leveles tészta
- Demerara nádcukor
- őrölt fahéj
- őrölt kardamom

A kiolvasztott tésztát kinyújtjuk a deszkán,amit előtte vastagon megszórtunk fahéjas-kardamomos nádcukorral.Ezen a  cukros alapon nyújtjuk ki úgy,hogy a tészta tetejét is vastagon megszórjuk ezzel a fűszeres cukorral. Folyamatosan pótoljuk a cukrot a tészta alatt és a tetején is.Amikor elértük a megfelelő méretet,egy kés hegyével bejelöljük a tészta felét,majd a hosszanti oldalak mentén mindkét oldalról feltekerjük addig,amíg a bejelölés tart. A feltekert ikercsigás tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőben pihentetjük.30 perc elteltével kivesszük a fóliából és 2 cm vastagon felszeleteljük.Lefektetjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és a középen összeérő tésztadarabokat kissé összenyomjuk.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.A fahéjas cukor finoman karamellizálódik rajta...

Jó étvágyat!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése