Keresés ebben a blogban

2013. január 20., vasárnap

Mediterrán kenyér

Ehhez a pikáns  kenyérhez az ötletet a bbcgoodfood oldaláról vettem.Én változtattam pár hozzávalón és az adagon is.Nagyon szép és finom kenyér lett,amelyhez nyáron szívesen fogyasztok majd friss paradicsomot és olajbogyót,de önmagában is nagyon klassz!
Élesztőmentes...


Mediterrán kenyér

Hozzávalók:

- 400g gluténmentes liszt
- 2 mokkáskanál só
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- kb.400 ml sűrű natúr joghurt
- 1,58 ml tej
- 6 egész tojás
- 2 kanál sűrű paradicsompüré
- 5 kanál extra szűz olívaolaj
- 22db natúr aszalt paradicsom felkockázva
- 10 dkg feta sajt

A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük.A joghurtot a tejjel, a tojással, a paradicsompürével és az olajjal elkeverjük.Az összes hozzávalót összeöntjük, a fetát belemorzsoljuk, az aszalt paradicsomot beleöntjük és simára keverjük az egészet.Sütőpapírral bélelt téglalap alakú püspökkenyérformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.( tűpróbáig ) 2-3 napig friss,puha marad ha letakarva tároljuk.

Jó étvágyat!




1 megjegyzés:

  1. Ez olyan ízletes, hogy magában is nagyon finom lehet, hát még olajbogyóval!!!

    VálaszTörlés