Keresés ebben a blogban

2013. február 10., vasárnap

Céklás-répás sütőtökkrémleves vérnaranccsal

Régen volt már (krém)leves ebédre...Nem vagyunk egy leveses család.A következő csak kipattant a fejemből,mert egy szuper egészséges meleg krémlevesre vágytam.Annyira jól sikerült,hogy kóstolás közben azt találtam ki,hogy mivel ez egy sűrű mártásként is felfogható,talán megpróbálkozok majd húst pácolni,illetve sütni benne.Elég sokat készítettem,így tehát bőven jutna arra is.Még megvalósításra vár...


Céklás-répás sütőtökkrémleves vérnaranccsal

Hozzávalók:

- kb. 2 kg sütőtök felkockázva
- 4 db vastag sárgarépa
- 1 nagyobb darab cékla
- só,kurkuma,curry,bors, chili és szárított menta ízlés szerint
- házilag készített kókusztej 5 merőkanálnyi (A kókuszreszeléket kimérem és dupla adag vizet teszek fel forrni,mint amennyi a kókusz,majd a mikor felforrt, elzárom a gázt és belekeverem a kókuszt,lefedve hagyom fél óráig ázni,majd leszűröm.)

A tálaláshoz:

- vérnarancs gerezdek ( hártya nélkül)

A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.Ízlés szerint fűszerezzük,majd felöntjük annyi vízzel,amennyi éppen ellepi.Addig főzzük,forraljuk,amíg az összes zöldség jól megpuhul.Ezután hozzáöntjük a leszűrt kókusztejet és botmixerrel simára pürésítjük.Tálkákba szedjük és vérnarancs gerezdekkel a közepén kínáljuk.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése