Keresés ebben a blogban

2013. május 3., péntek

Füstölt pisztráng saláta

Újabb variáció füstölt pisztrángra.Nem csak Húsvétra...
Nagyon finom,friss,üdítő,csupa zöldség, isteni ízek.Nem is kell ennél több egy tavaszi vacsorára,ugye? :)


Füstölt pisztráng saláta

Hozzávalók:

- 2 db lillafüredi füstölt pisztráng húsa cafatokra szedve
- 6 db sárgarépa
- 3 db fokhagymagerezd 
- 3 db krumpli
- fél lila hagyma
- 1 marék petrezselyemzöld
- 2 db újhagyma

Az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 ek.fehérborecet
- fél citrom leve
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 ek.eritrit

A töltött tojásokhoz:

- 4 tojás
- 1 marék füstölt pisztráng húsa
- 2 kanál natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- csipet só
- csipet pirospaprika
- 1ek. petrezselyemzöld felaprítva

A pisztrángok húsát cafatokra szedjük. A répákat megpucoljuk,felkarikázzuk és a 3 gerezd félbevágott fokhagymával együtt enyhén sós vízben puhára főzzük. A krumplikat megpucoljuk és felkarikázzuk,sós vízben megfőzzük.A hagymát vékonyra felszeleteljük.Az újhagymát is feldaraboljuk.Az egészet összekeverjük és az öntettel megöntözzük.A töltött tojásokhoz a tojásokat keményre főzzük.A tojásokat félbevágjuk és a sárgáját kiszedjük egy tálba,ahol a  többi hozzávalóval krémesre keverjük/ turmixoljuk.A krémet a tojásokba töltjük.Az egész salátát megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!





3 megjegyzés:

  1. Füstölt nélkül jöhetne! A színek meghozzák az étvágyat! Jól néz ki!!!!

    VálaszTörlés
  2. Én viszont kérnék :),
    Tegnapelőtt étteremben ettem füstölt pisztrángot salátaágyon, hááát , mesés előétel volt!

    VálaszTörlés