Keresés ebben a blogban

2013. július 14., vasárnap

Nyers almatorta

"Az vagy,amit megeszel... "

Két napja elkészítettem életem első,de nem utolsó nyers tortáját. A Mannatural Raw Vegan Restaurant nyers  almatortája ihletett meg,amit egy hete volt szerencsém megkóstolni. Isteni finom volt,s ínycsiklandó mint minden,ami náluk kapható és természetesen nagyon egészséges is. Ajánlom minden olvasómnak,hogy keresse fel őket és ha tehetik,menjenek el egy tanfolyamra is hozzájuk. Én is ezt tervezem...

Több nyers torta recept is van már a neten,így érdemes körbenézni ilyen módon is,s ötleteket gyűjteni.
Még a sütőt sem kell bekapcsolni,s olyan isteni tortát alkothatunk,hogy mind a húsz ujjunkat meg fogjuk nyalni utána! :)

Én kb.1,5 órát szántam a saját nyers-vega tortám elkészítésére,mivel mindent aprólékosan,pontosan,nagyon odafigyelve és nagy izgalommal,sok szeretettel készítettem.

A torta egyébként Kristófnak is készült,aki július 16.-án lesz 4 éves. De titokban azt is ünnepeltem,hogy sokkal jobban vagyok,sokkal egészségesebb,de ami még fontosabb,hogy boldogabb...
Mennyei lett! Hűtve és lassan ajánlott fogyasztani!Hogy pontosan miért,azt a Mannatural-ban elmondják :)


Nyers almatorta 

Hozzávalók az alaphoz :

- 2 nagy csésze frissen darált dió
- kb. 24 darab királydatolya 
- 4 púpozott evőkanál kókuszreszelék
- csipet só
- 3 evőkanál natúr holland kakaópor
- 3 evőkanál lenmagpehely
- Bourbon vaníliapor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 10-15 evőkanál víz
- 2-3 evőkanál akácméz

Hozzávalók a töltelékhez:

- 8 darab alma lereszelve ( kicsire )
- 5 db datolya
- 100g aranymazsola
- 2 evőkanál akácméz
- őrölt fahéj ízlés szerint
- Bourbon vaníliapor ízlés szerint
- őrölt szegfűszeg ízlés szerint
- 3 púpos evőkanál útifűmaghéj

Hozzávalók a krémhez:

- 5 darab datolya
- 2 kanál kókuszzsír
- 2-3 darab banán
- 1 kiskanál natúr holland kakaópor
- őrölt fahéj 

A díszítéshez:
- almaszeletek
- dióbél

Az alaphoz a datolyát apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval együtt pürésítjük.A vizet adagoljuk hozzá közben,s olyan kókuszgolyó állagú tésztát kell kapjunk.Ezt a tésztát megfelezzük és az egyik felét egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk szép egyenletesen.
Erre jön a töltelék.A töltelékhez a datolyát és a mazsolát is apróra vágjuk,majd a mézzel, a fűszerekkel  együtt összeturmixoljuk.A reszelt almához keverjük az útifűmaghéjjal együtt.A kikevert tölteléket a tésztára simítjuk.A maradék tészta anyaggal befedjük a tölteléket. Én ezt úgy csináltam,hogy a két kezem közé vettem egy-egy darabot a tésztából és lelapogattam a kezeim között, majd apránként helyeztem rá a töltelékre a tésztát.
Ezután betettem a hűtőbe pihenni.Közben elkészítettem a  krémet.
A krémhez a datolyát felaprítottam, a banánt felszeleteltem és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoltam.Ezt a krémet egyenletesen rákentem a torta tetejére,majd fél órára betettem a hűtőbe. Később feldíszítettem és 24 órát hagytam állni  a hűtőben.
Másnap éles késsel szépen szeletelhető.

Jó étvágyat!



egy isteni szelet 


keresztfiú :) 



2 megjegyzés:

  1. Ez olyan tömör-gyönyör lehet,én nagyon élvezném,az biztos!Finom és tápláló:)És nagyon szép!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! A mézet kihagyhattam volna,akkor is fincsi lenne. :)

    VálaszTörlés