Keresés ebben a blogban

2013. július 1., hétfő

Snidlinges - magos vajas pogácsa

Ezt a receptet ITT találtam. Pár hete készítettem.Annyit újítottam rajta,hogy a rétegek közé is szórtam magot és egy-egy marék felaprított snidlinget is.Nekem be kellett érnem az illatával,de az ízét is sokan dicsérték.


Snidlinges - magos vajas pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 3 dl tejföl
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 3 kávéskanál só
- a rétegek közé egy-egy marék felaprított snidling
- egy-egy nagy marék pirított lenmag,szezámmag és napraforgómag keveréke 

A kenéshez: 1 tojás
A tetejére: lenmag, szezámmag,napraforgómag

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sót, 15 dkg puha vajat és az élesztős tejet. Az egészből sima, a táltól elváló tésztát dagasztunk, amit aztán letakarva duplájára kelesztünk.
A kelesztés után a tésztát vékony téglalappá nyújtjuk. A megmaradt 10 dkg vajat megolvasztjuk, és a felét a kinyújtott tésztára kenjük.Megszórjuk egy marék pirított maggal és snidlinggel. Ezután a tésztát föltekerjük, mint a bejglit, letakarjuk, és újabb negyed órát kelesztjük. Ezután kinyújtjuk. Rákenjük a maradék vajat,megszórjuk a másik marék pirított maggal és  a maradék snidlinggel,majd újra föltekerjük, és újból pihentetjük negyed órát. Végül kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra, késsel berácsozzuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket villával felvert tojással megkenjük, megszórjuk a  magvakkal, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése