A saját ételemet megalkottam 2 főre,egytálételként.Isteni lett!Badacsonyi szürkebaráttal öblítettünk közben...
Itt a Mátra alján pár hete már szüretelnek,nagyon finomak az idei szőlők...
Szüreti fogasfilé sütőtökraguval
Hozzávalók:
- 2 nagy szelet ( kb. 60-70dkg ) fogasfilé
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 citrom héja
- 1 kis marék apróra vágott kapor
A raguhoz:
- 1 nagyobb sonkatök fele ( sütőtök )
- 1 cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb padlizsán
- 1 nagy marék mandulaszirom
- só,bors, oregano,bazsalikom,darált paprika, őrölt római kömény
A tálaláshoz :
- 1 fürt fehér szőlő
- citromkarikák
A fogasfiléket kettévágjuk,minden oldalát sózzuk és borsozzuk.Olajon elkezdjük sütni az egyik oldalát,majd a másikat is,amelyre közben kaprot teszünk.Amikor elkészült ( nagyon gyorsan megsül ),megszórjuk a reszelt citromhéjjal és alufóliával lefedjük tálalásig.
A raguhoz a sütőtököt megpucoljuk és felkockázzuk.A cukkinit és a padlizsánt (héjastól) szintén felkockázzuk.Olajon elkezdjük párolni mindet.A fokhagymát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük.A legvégén hozzáadjuk a mandulát.Addig pároljuk,amíg könnyen átszúrható lesz a sütőtök villával,de még nem esik szét.Szőlőszemekkel tálaljuk a fogasfilék mellé.Citromkarikával díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése