Lassan megkezdődik az adventi időszak,így egyre több hasonló ízvilágú sütivel ( hagyományos és paleo ) fogok majd szolgálni előreláthatólag...
Gyümölcskenyér (paleo)- adventi előzetes
Hozzávalók:
- 25 dkg mandulaliszt
- 10 dkg eritrit
- 1 ek. selyemfűméz
- 1 csipet só
- 3 dl víz
- 1,5 dl étolaj,vagy kókuszolaj
- 1 nagy méretű tojás
- 1 csomag gluténmentes sütőpor vagy szódabikarbóna 1 ek.
- 1 csapott kiskanál őrölt fahéj
- 1 marék mandulaszirom
- 1 marék feldarabolt dióbél
- 2 nagy marék felkockázott paleo birsalmasajt ( receptje itt )
- 15 dkg aszalt füge felkockázva
- 1 marék aranymazsola
- 2 narancs reszelt héja
A tetejére szórhatunk diót.
Az édesítőket a tojással habosra verjük és elkeverjük a száraz hozzávalókkal,valamint a vízzel.Sütőpapíros formába öntjük és a tetejére szórhatunk diót.Aranybarnára sütjük,tűpróbáig.A formában is hagyhatjuk kihűlni,s legalább egy napot pihentessük.Éles késsel vágjuk fel.
Jó étvágyat!
Kedves Krisztina!
VálaszTörlésMásodszor készítem el ezt a fantasztikus gyümölcskenyeret, de sajnos nem sikerült még egyszer sem. Annyira híg a tészta, hogy minden gyümölcs lesüllyed az aljára és tiszta ragacs az egész, a teteje pedig nagyon törmelékes. Többször végigmentem a recepten és nem találtam hibát a mennyiségek betartásakor. Szeretném kérdezni, hogy van valami tanácsod, hogy mit csináljak másképp vagy esetleg a recept szerinti mennyiségek nem jók? Kicsit soknak tartottam a víz és az olaj mennyiségét a száraz anyaghoz képest.
Válaszod előre is köszönöm!
Pál Mónika
Kedves Mónika! Én magam kísérleteztem ezt a receptet ki,emlékszem.Nekem nem volt gondom vele.Ha úgy gondolod,hogy híg,talán próbáld meg kevesebb folyadékkal,s amikor elkészült,várj vele 1-2 napot,hogy szépen összeérjenek az ízek. Éles késsel szépen szeletelhető.Egy kicsit a széle itt-ott nekem is törmelékes volt,talán a sok aszalvány miatt.Azt is csökkentheted esetleg...Illetve mandulalisztet lehetne nyílgyökérliszttel variálni talán...,vagyis egy kisebb része lehet az.
Törlés