Keresés ebben a blogban

2013. november 3., vasárnap

Gyümölcskenyér (paleo)- adventi előzetes

Az  Adventi gyümölcskenyerem paleos változatát készítettem el pár napja.Kicsit még tökéletesíteni fogom külalakra,de ízre már nem szükséges,isteni finom lett.
Lassan megkezdődik az adventi időszak,így egyre több hasonló ízvilágú sütivel ( hagyományos és paleo ) fogok majd szolgálni előreláthatólag...


Gyümölcskenyér (paleo)- adventi előzetes

Hozzávalók:

- 25 dkg mandulaliszt
- 10 dkg eritrit
- 1 ek. selyemfűméz
- 1 csipet só
- 3 dl víz
- 1,5 dl étolaj,vagy kókuszolaj
- 1 nagy méretű tojás
- 1 csomag gluténmentes sütőpor vagy szódabikarbóna 1 ek.
- 1 csapott kiskanál őrölt fahéj
- 1 marék mandulaszirom
- 1 marék feldarabolt dióbél
- 2 nagy marék felkockázott paleo birsalmasajt ( receptje itt )
- 15 dkg aszalt füge felkockázva
- 1 marék aranymazsola
- 2 narancs reszelt héja

A tetejére szórhatunk diót.

Az édesítőket a tojással  habosra verjük és elkeverjük a száraz hozzávalókkal,valamint a vízzel.Sütőpapíros formába öntjük és a tetejére szórhatunk diót.Aranybarnára sütjük,tűpróbáig.A formában is hagyhatjuk kihűlni,s legalább egy napot pihentessük.Éles késsel vágjuk fel.

Jó étvágyat!





2 megjegyzés:

  1. Kedves Krisztina!

    Másodszor készítem el ezt a fantasztikus gyümölcskenyeret, de sajnos nem sikerült még egyszer sem. Annyira híg a tészta, hogy minden gyümölcs lesüllyed az aljára és tiszta ragacs az egész, a teteje pedig nagyon törmelékes. Többször végigmentem a recepten és nem találtam hibát a mennyiségek betartásakor. Szeretném kérdezni, hogy van valami tanácsod, hogy mit csináljak másképp vagy esetleg a recept szerinti mennyiségek nem jók? Kicsit soknak tartottam a víz és az olaj mennyiségét a száraz anyaghoz képest.

    Válaszod előre is köszönöm!

    Pál Mónika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mónika! Én magam kísérleteztem ezt a receptet ki,emlékszem.Nekem nem volt gondom vele.Ha úgy gondolod,hogy híg,talán próbáld meg kevesebb folyadékkal,s amikor elkészült,várj vele 1-2 napot,hogy szépen összeérjenek az ízek. Éles késsel szépen szeletelhető.Egy kicsit a széle itt-ott nekem is törmelékes volt,talán a sok aszalvány miatt.Azt is csökkentheted esetleg...Illetve mandulalisztet lehetne nyílgyökérliszttel variálni talán...,vagyis egy kisebb része lehet az.

      Törlés