Kerek tortaformában sütöttem,cikkelyekre vágva nagyon jól mutat a karácsonyi kínálótálon a többi sütemény mellett.
Paleo panforte
Hozzávalók:
- 10 dkg mandulaliszt vagy finomra darált mandula
- 20 dkg aszalt füge
- 14 dkg cukormentes datolya
- 16 dkg mandulaszirom
- 20 dkg felaprított dió
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- egy nagy marék aranymazsola
- 10 dkg méz
- 15 dkg xillit
- 10 dkg 80%-os étcsokoládé
- csipet só
A szóráshoz: karobpor vagy holland kakaópor
Az összes aszalványt felkockázzuk.Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.A mézet a xillittel felforraljuk.Az összes hozzávalót jól elkeverjük egymással.A ragacsos masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek,csatos, legalább 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük és szépen elsimítjuk a tetejét.Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.Vigyázzunk,hogy ne égjen meg a széle!
Hideg kövön hagyjuk a formában kihűlni.Ezután vegyük le a tortaforma szélét,majd egy kerek tálcát fejjel lefelé tegyünk rá a süteményre.Erre fordítsuk rá óvatosan.Így könnyen eltávolíthatjuk a sütőpapírt.Ezután egy másik kerek tálcára fordítsuk rá a kész süteményt.Szórjuk meg a tetejét holland kakaóporral vagy karobporral és frissen tartó fóliával alaposan fedjük le minden oldalról.Hűvös helyen hagyjuk így tálalásig. Vékony szeletekre vágva kínáljuk!Hetekig eláll.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése