Keresés ebben a blogban

2013. december 17., kedd

Paleo panforte

Az olasz aszalt gyümölcsös,csokoládés panforte süteményt készítettem el paleos változatban. Nagyon finom, de egy kicsit tömény édesség.
Kerek tortaformában sütöttem,cikkelyekre vágva nagyon jól mutat a karácsonyi kínálótálon a többi sütemény mellett.


Paleo panforte

Hozzávalók:

- 10 dkg mandulaliszt vagy finomra darált mandula
- 20 dkg aszalt füge
- 14 dkg cukormentes datolya
- 16 dkg mandulaszirom
- 20 dkg felaprított dió
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- egy nagy marék aranymazsola
- 10 dkg méz
- 15 dkg xillit
- 10 dkg 80%-os étcsokoládé
- csipet só

A szóráshoz: karobpor vagy holland kakaópor

Az összes aszalványt felkockázzuk.Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.A mézet a xillittel felforraljuk.Az összes hozzávalót jól elkeverjük egymással.A ragacsos masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek,csatos, legalább 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük és szépen elsimítjuk a tetejét.Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.Vigyázzunk,hogy ne égjen meg a széle!
Hideg kövön hagyjuk a formában kihűlni.Ezután vegyük le a tortaforma szélét,majd egy kerek tálcát fejjel lefelé tegyünk rá a süteményre.Erre fordítsuk rá óvatosan.Így könnyen eltávolíthatjuk a sütőpapírt.Ezután egy másik kerek tálcára fordítsuk rá a kész süteményt.Szórjuk meg a tetejét holland kakaóporral vagy karobporral és frissen tartó fóliával alaposan fedjük le minden oldalról.Hűvös helyen hagyjuk így tálalásig. Vékony szeletekre vágva kínáljuk!Hetekig eláll.

Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése