Keresés ebben a blogban

2014. január 5., vasárnap

Kolbászos pogácsa

A páromnak készítettem ezt a finom pogácsát.Én csak az illatával "bűnözök"...


Kolbászos pogácsa

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:

- 80 dkg finomliszt
- 30 dkg puha vaj
- 20 cm füstölt száraz kolbász apróra vágva
- 4 kiskanál só
- 1 kiskanál pirospaprika
- fél csokor petrezselyemzöld felaprítva
- 1 kiskanál medvehagymapesto
- 5 dkg friss élesztő
- 2 dl sűrű tejföl és annyi tej,hogy az összes együtt 3dl legyen
- 2 mokkáskanál cukor
- 2 tojássárgája a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz

Az élesztőt a langyos cukros tejfölös tejben felfuttatjuk,majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk.Meleg helyen hagyjuk lefedve pihenni 40 percet. Ezután kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.A tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával és megszórjuk a szezámmaggal.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!






4 megjegyzés:

  1. Azta! A kép látványától is összefutott a nyál a számban :)

    VálaszTörlés
  2. Húúúú de jól néz ki. Kár, hogy csak az illatával bűnöztél, így nem tudtad a saját szavaiddal elmondani, hogy milyen finom............:-))

    VálaszTörlés
  3. És megette mind a 40 darabot?!!? :) :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, a kollégáival együtt! :)

    VálaszTörlés